Új háziorvosi rendelők építése Hajdúböszörményben

TOP_PLUSZ-3.3.2-21-HB1-2022-00018 azonosítószámú projekt

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_PLUSZ-3.3.2-21-HB1 - Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésecímű felhívása keretében új háziorvosi rendelők építésére Hajdúböszörményben. A projekt célkitűzéseinek megvalósítására az önkormányzatot a Támogató – 2022. 12. 21-én hozott döntésével – 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

 

 

A kedvezményezett neve:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

A fejlesztés tárgya:

Új háziorvosi rendelők építése Hajdúböszörményben

A szerződött támogatás összege:

150 000 000 Ft

 

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Hajdúböszörményben az utóbbi években több fejlesztés is megvalósult a városi egészségügyi rendszer korszerűsítésére. Ehhez a folyamathoz jól illeszkedik a jelen projekt is, melyben az alapellátáshoz tartozó két háziorvosi praxis infrastrukturális fejlesztését kívánja az önkormányzat megvalósítani.

A fejlesztéssel érintett VII. és X. sz. felnőtt háziorvosi körzet jelenleg egy rendelőn osztozik a Pálnagy Zsigmond utcán. Tekintettel arra, hogy a covid járvánnyal megnövekedett a háziorvosok adminisztrációs teendője, illetve a távmedicina révén több ideig tart a betegekkel való kapcsolatfelvétel és a betegellátás, így egy helyiség már nem elegendő a két orvos számára, hiszen a rendelési idők „összecsúsznak”. Két külön rendelőre van szükség, ahol igény esetén akár egész nap végezhetik teendőiket. A jelenlegi épület korszerűtlen, a felújítása gazdaságtalan lenne, bővítésre, két rendelő kialakítására helyhiány miatt nincs lehetőség.

A projekt megvalósítása során elkészülő új, modern, energiahatékony és teljeskörűen akadálymentes épület a két háziorvosi praxisnak megfelelő helyszínt biztosít feladatuk ellátásához, és mind pénzügyi, mind környezeti szempontból hosszútávon fenntartható. A támogatásból beszerzésre kerülnek az épületben helyet kapó praxisok tevékenységeinek végzéséhez szükséges eszközök is.

A pályázat átfogó célja, hogy Hajdúböszörményben az egészségügyi alapellátást biztosító intézmények szolgáltatásai és infrastrukturális feltételei korszerűsítésre kerüljenek, ezáltal nő az alapellátó-rendszer eredményessége és hatékonysága. Az alapellátásnak kiemelt szerepe van a prevencióban, ez az a szint, amely elvégzi az alapvető szűrővizsgálatokat és állapotfelméréseket. A fejlesztés révén a rendszer prevenciós funkciói erősödnek, a lakosság jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférésének egyenlőtlenségei mérséklődnek.

 

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2025. 02. 28.

 

Legfrissebb hírek

Böszörmény LEGO-ból

Február 28. 14:12

Közétkezés képekben

Február 28. 14:05

Galériáinkból

Zelemér

Programajánló

KÉPEK. SZÓ SZERINT - Böszörményi Kovács Zsolt kiállítás megnyitó

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Március 6. 18:00

Szemenszedett IGAZSÁG avagy hazudni tudni kell!

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 8. 19:00

Látnivalók

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala