2024. szeptember 14., szombat |
A Hajdú Kashkaval sajt
A Hajdúböszörményben gyártott Hajdú kashkaval sajt az egyik legismertebb és legszélesebb körben árusított magyar élelmiszer világszerte. Csak az elmúlt...
Böszörményi bobajka
Édes, a piskótára emlékeztető ruganyos tészta. Kemencében és háztartási tűzhelyben is süthető. A böszörményi bobajka formája elnyúlt, nagyra nőtt...
Böszörményi darunyak
A darunyak mutatós küllemű, aranysárgára sütött, frissen ropogós héjú házi sütemény. A rúd alakú, 1,5-2 cm vastagságú, mintegy 30-40 cm sodort...
Böszörményi diós zsák
A Böszörményi diós zsák tésztája: liszt, vaj, tojássárga, vaníliás cukor felhasználásával készül. A megsült termék matt felületű, aranysárgára...
Böszörményi dübbencs
A böszörményi dübbencs kenyértésztából készült, a házaknál sütik.
Böszörményi házi kenyér
Nagyméretű házi búzakenyér, levegős, rugalmas, belezetű, magasra megnövő, 8-10 napig is frissen maradó fehér kenyér. Házaknál kemencében sül.
Böszörményi lakodalmas béles
A böszörményi lakodalmas béles tésztája világossárgába hajló, lisztes illatú, sima egybefüggő felületű. Nyújtva 6-7 mm vastagságú,40*50 cm nagyságú...
Böszörményi mágnás pite
A Böszörményi mágnás pite tésztája: liszt, zsír, sütőpor, cukor, tojás felhasználásával készül. Az omlós rácsos sütemény több napig megőrzi az...
Böszörményi parasztkifli
A böszörményi parasztkifli tésztája búzaliszt, tej, disznózsír, só, kristálycukor, élesztő összedolgozásával készül. Tetejére darált dió,...
Böszörményi slambuc
A slambuc a Hajdúságban és Szabolcsban igen elterjedt étel, de az elkészítésénél tájegységenként más- más alapanyagot használnak. A régióban a...