2023. december 8., péntek |
A Hajdú Kashkaval sajt
A Hajdúböszörményben gyártott Hajdú kashkaval sajt az egyik legismertebb és legszélesebb körben árusított magyar élelmiszer világszerte. Csak az elmúlt...
Böszörményi bobajka
Édes, a piskótára emlékeztető ruganyos tészta. Kemencében és háztartási tűzhelyben is süthető. A böszörményi bobajka formája elnyúlt, nagyra nőtt...
Böszörményi darunyak
A darunyak mutatós küllemű, aranysárgára sütött, frissen ropogós héjú házi sütemény. A rúd alakú, 1,5-2 cm vastagságú, mintegy 30-40 cm sodort...
Böszörményi dübbencs
A böszörményi dübbencs kenyértésztából készült, a házaknál sütik.
Böszörményi házi kenyér
Nagyméretű házi búzakenyér, levegős, rugalmas, belezetű, magasra megnövő, 8-10 napig is frissen maradó fehér kenyér. Házaknál kemencében sül.
Böszörményi lakodalmas béles
A böszörményi lakodalmas béles tésztája világossárgába hajló, lisztes illatú, sima egybefüggő felületű. Nyújtva 6-7 mm vastagságú,40*50 cm nagyságú...
Böszörményi paraszt kifli
A böszörményi parasztkifli tésztája búzaliszt, tej, disznózsír, só, kristálycukor, élesztő összedolgozásával készül. Tetejére darált dió,...
Ferdinánd tekercs
A Ferdinánd tekercs pirosra sütött, könnyű sütemény. Sima, rugalmas dagasztott tészta, mely sülve foszlós, gyönyörű fényes, 8-9 cm-es átmérőjű, 3-4 cm...
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa kerek, henger alakú, átmérője 3-5 cm, magassága 2-4 cm, tömege 25-50 g. Felülete vörösesbarna, négyzethálósan rovátkolt, káposztától...
Kapros kalács
A kapros kalács apróra vágott zöldkaporral töltött, rúd alakra feltekert kalács. A Hajdúböszörmény és környékén élő háziasszonyok gasztronómiai...