2019. június 16., vasárnap |

Városfejlesztési Osztály

Városfejlesztési Osztály

osztályvezető: Harangi Sándor

 

Osztályvezető bemutatkozása:

 

1966-ban születtem Hajdúböszörményben.1987-ben végeztem a Debreceni Agrártudományi Egyetem, Szarvasi Mezőgazdasági Főiskolai Karán, növénytermesztési üzemmérnökként. Ezt követően a szakmában kezdtem dolgozni egy helyi mezőgazdasági üzemben. 2003-tól a Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara, majd a Magyar Agrárkamara tanácsadója voltam. 2014. Januártól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál dolgoztam megyei fő falugazdászként. Az Uniós csatlakozástól kezdődően a mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő agrárpolitikai és kormányzati döntésekkel, uniós és nemzeti támogatási lehetőségekkel és azok jogszabályi feltételeivel és kötelezettségeivel foglalkoztam. 2017.júniustól vagyok a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztály vezetője.

 

Városfejlesztési Osztály feladatai:

 

Pályázattal-beruházással kapcsolatos feladatok:

 • Települési önkormányzatok érdekeltségi körébe tartozó pályázati lehetőségek feltárása, a pályázatok előkészítése, hazai és az Európai Unió által finanszírozott projektek menedzselése.
 • Szakmai szervezetekkel és gazdasági kamarákkal, regionális fejlesztési ügynökségekkel való kapcsolattartás és együttműködés kialakításának előkészítése.
 • Fejlesztési projektek előkészítése, partnerek felkutatása, a közös pályázatok előkészítésében való együttműködés, azok lebonyolítása, közreműködés műszaki tartalom meghatározásában.
 • Települési önkormányzatokkal való kapcsolattartás, a közös pályázati lehetőségek feltárása, együttműködési megállapodások előkészítése és a végrehajtásban való közreműködés.
 • Projektek megvalósításában közreműködő szerződő partnerekkel való együttműködés és kapcsolattartás, a projektek bonyolítása során szükséges gazdasági elemzések, pénzügyi elszámolásokban közreműködés, dokumentálási, adminisztratív feladatok elvégzése.
 • Az Önkormányzat közép- és rövid távú beruházási programjai, tervei elkészítésében való közreműködés.
 • Közreműködés az Önkormányzat éves költségvetése tervezésében, jóváhagyott beruházási keret felhasználásának folyamatos figyelemmel kísérése. A csoport feladatellátásával kapcsolatos költségvetés hosszú távú prognosztizálása, a fejlesztési elképzelések megfogalmazása, az éves költségvetés elkészítésében való aktív közreműködés.
 • Támogatási szerződések szerinti támogatások lehívása és elszámolása.
 • A csoport hatáskörébe tartozó beruházások, felújítások terveinek elkészíttetése (pályázatokhoz, közbeszerzésekhez), a csoport hatáskörébe tartozó feladatok műszaki ellenőrzésének koordinálása műszaki ellenőrök közreműködésével.
 • Beruházások analitikus nyilvántartása, üzembe helyezése, beruházási statisztikai jelentések készítése, együttműködve a Gazdálkodási Osztállyal.

 

Közbeszerzéssel, vagyongazdálkodással, lakásgazdálkodással, műszaki ügyintézéssel kapcsolatos feladatok:

 • A közbeszerzési eljárásokból adódó feladatok, valamint Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzatában meghatározott feladatok előkészítése, végrehajtása. 
 • A közbeszerzési értékhatár alatti egyéb beszerzések tekintetében a vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározott feladatok előkészítése, végrehajtása.
 • Ellátja a Közbeszerzési Bizottság tevékenységével kapcsolatos ügyviteli teendőket. 
 • Ellátja a vagyongazdálkodással, a vagyonkataszter vezetésével kapcsolatos feladatokat.
 • Ellátja a lakásgazdálkodással kapcsolatos feladatokat.
 • Közreműködik az önkormányzati lakások felújításával kapcsolatos feladatok ellátásában, végzi az intézményi felújítási feladatok koordinálását.
 • Javaslatot dolgoz ki a működés-fenntartás és a fejlesztés arányára; közreműködik a jelentősebb intézményi rekonstrukciók, a lakóházjavítás és rehabilitációs feladatok előirányzatainak kialakításában.
 • Részt vesz a településfejlesztési koncepció és a területrendezési tervek összehangolásában.
 • Közreműködik a középtávú tervezéssel kapcsolatos koncepció kialakításában.

Közreműködik az állami fejlesztési célú támogatások és európai uniós támogatások igénybevételének kidolgozásában

Elérhetőségek

 

Városfejlesztési  Osztály

39

563-239

Harangi Sándor osztályvezető

40

563-240

Oláh Adrienn

40

563-240

Oláh Lajosné

38

563-238

Zolnainé Dr. Molnár Juliánna

19

563-219

Gajdán Viktor csoportvezető

18

563-218

Uzonyi-Tóth Anita

Kertész Tamás

Pető Szilvia

 

E-Papír ügyintézés

Küldje elektronikusan (IDE kattintva)

Intézze ügyeit, hivatalos levelezéseit gyorsan, kényelmesen! Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel.

Legfrissebb hírek

A hőség miatt Vörös Kód riasztás van érvényben

Június 14. 09:32

Lakossági tájékoztató

Június 13. 15:22

Galériáinkból

VIII. Bezermeni vigasságok Gasztronómiai Nap

Programajánló

Meghívó könyvbemutatóra

Hajdúböszörmény, Polgári u. 92-100 Tájházak

Június 20. 17:00

XXVI. Hajdúhét – 2019. augusztus 16-19.

Bocskai tér

Augusztus 16. 08:53 - Augusztus 19.

Látnivalók

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér