2020. november 30., hétfő |

Sporthírek a hte háza tájáról

2019. június 4. 11:13 Sport

HTE100 Jubileumi Kosárlabda Kupa

A HTE 100 éves jubileumának alkalmából kupát szervezett a HTE kosárlabda szakosztálya. Vendégük volt a Nyíregyházi Zsákoló Zsiráfok U12-es leány, a derecskei DIFE KK U16-os fiú, valamint felnőtt férfi kosárlabda csapata.

Eredmények:

U12 leány: HTE-Fúriak - Nyíregyházi Zsákoló Zsiráfok 28-36

U16 fiú: HTE-Gladiátorok - DIFE KK 67-40

Felnőtt férfi: HTE – DIFE KK 54-35

A HTE kosárlabdázói az éves nagyszerű teljesítményüket a tornán is bizonyították. A csapatok a mérkőzések után HTE 100 emlékéremben részesültek és közös ebéden vettek részt.

 

LABDARÚGÁS / FUTSAL

HTE-előny a bajnoki döntő hajrájában

A három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntő harmadik összecsapásán a HTE Kiskunfélegyházán lépett pályára. A böszörményiek nem várhatták túl jó előjelekkel a találkozót, ugyanis több játékos sem tudott Quirikó Vivien rendelkezésére állni sérülés, betegség vagy eltiltás miatt. Tell Zsófiáék azonban fegyelmezett, taktikus játékkal, óriási küzdelemben 2-1-re nyerték a meccset, és ezzel 2-1 arányban vezetnek a bajnoki döntőben!

NB I női futsal, bajnoki döntő, 3. mérkőzés: Astra Kiskunfélegyháza - HTE 1-2 (0-1)

Gól: Tell Zsófia, Folk Zsuzsanna

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Benkő Mónika, Nagy Mária, Madzin Dóra, Mogyorósi Zsuzsanna. Edző: Quirikó Vivien

Quirikó Vivien edző: „Le a kalappal a lányok előtt, óriásit küzdve, igazi csapatmunkával nyertük meg ezt a mérkőzést. Sajnos több hiányzónk volt, de a pályára lépő nyolc játékos erőn felül teljesített, és most a szerencse is mellénk állt.”

A negyedik mérkőzésre június 8-án szombaton 15.30-kor kerül sor a hajdúböszörményi Bocskai-sportcsarnokban!

Ezüstérem a megyei bajnokságban

Felnőtt labdarúgó csapatunk hazai pályán győzelemmel zárta az utolsó fordulót, és ezüstérmet szerzett a 2018-19-es kiírásban.

Megyei I. o. felnőtt, 30. forduló: HTE – Monostorpályi SE 6-3 (5-1)

Gól: Nagy Máté (3), Hortó Attila (2), Szathmári Zsolt

HTE: Csorvási Tamás (Nagy Máté 65’) – Oláh Norbert, Tóth Tamás, Szathmári Zsolt, Linzenbold Zsolt, Hortó Attila, Fodor Tibor, Kovács Milán (Szakács Dániel 60’), Kerek Balázs (Juhász Barnabás 60’), Tóth Bertold (Kerekes Bence 54’), Nagy Máté (Bereczki Tamás 60’). Edző: Igor Bogdanovic, Rákos Csaba

Igor Bogdanovic edző: „Az utolsó meccsen szerepeltünk, és a célunk az volt, hogy győzelemmel búcsúzzunk a szezontól. Egy élvezetes mérkőzést játszottunk, 90 perc játék után megérdemelten szereztünk újabb 3 pontot. Újabb jó szezont zártunk ma le. Szeretném megköszönni a játékosaimnak, a klub vezetőinek és nem utolsósorban a szurkolóknak a nagyszerű támogatást és teljesítményt.”

Ifi csapatunk szintén második helyen zárta a szezont.

Megyei I. U19, 30. forduló: HTE – Monostorpályi SE 4-0 (1-0)

Gól: Barna Béla, Varga Dávid, Szanyi Dániel, Nagy Szabolcs

HTE: Nagy Sándor (Debreczeni Dávid 71’) – Rákos Balázs, Csirkés Imre, Szabó Márton (Benke Szabolcs 73’), Oláh Sándor (Nagy Szabolcs 64’), Cservák Péter (Szanyi Dániel 48’), Papp Levente, Máthé Gergő, Barna Béla (Kompár Bálint 71’), Tompák Bence, Varga Dávid (Hajdu Ádám 73’). Edző: Rákos Csaba, Igor Bogdanovic

Rákos Csaba edző: „Jó iramú, jó játékot hozó mérkőzésen nyertünk, és ezzel bebiztosítottuk a második helyet a bajnokságban.  Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon segítette a csapatot a jó eredmény elérésében! Szeretnék mindenkinek jó pihenést kívánni a nyári szünetre!”

Megyei U16: Hajdúdorog SE – HTE 5-5 (3-3)

Gól: Cservák Péter (4), Benke István

Edző: Kiss Antal

Megyei U14: HTE – Debreceni Honvéd SE 12-1 (11-0)

Gól: Papp Kristóf (7), Koszta Mihály (2), Bódi Kristóf, Milák Róbert, Ősz-Varga Boldizsár

Edző: Sipos Elemér

 

KOSÁRLABDA

Szezont zártak kosarasaink

A HTE U16-os fiú kosárlabda csapatának alapszakaszbeli teljesítménye minden várakozást felülmúlt, hiszen korosztályánál jóval fiatalabb gárdával indult el az Észak-keleti Regionális bajnokság "C" csoportjában. Szabó Tibor tanítványai januárig 12 bajnoki mérkőzést veretlenül, meggyőző játékkal abszolváltak, így a HTE csoportját megnyerve az első helyen végzett. A győzelem lehetőséget adott arra, hogy a második félévet a jóval erősebb "A" jelű csoportban folytassák, ahol az akadémiai körülmények között fejlődő korosztályos együttesek ellen játszhattak. Óriási büszkeség volt a vereségek ellenére fogadni az ellenfelek gratulációit, hiszen sikerült megszorítani ezeket a csapatokat is. Az utolsó fordulóban pedig egy nagynevű ellenfelet is legyőztek a böszörményi játékosok. Külön büszkeség, hogy az utánpótlás több tagja bemutatkozott a felnőttek között is, nagyszerű teljesítményt nyújtva. A csapat a 2019-20-as szezonban is az U16 bajnokságban fog indulni, még bátrabb és nagyratörőbb tervekkel.

A csapat tagjai: Töviskes Artur, Kocsis Norbert, Szarvas Antal, Orosz György, Oláh Balázs, Szabó Benedek, Szabó Tamás, Veress Bence, Pálfi Simon, Rácz Imre, Mirkó László, Szabó Dániel, Ferenczi Gábor, Ó Szabó Ákos, Kovács Norbert, Veress Balázs, Konyári Péter. Edző: Szabó Tibor.

A HTE férfi felnőtt kosárlabda csapata az elmúlt évek legjobb teljesítményét nyújtotta, hiszen a megyei bajnokság alapszakaszát a dobogó harmadik helyén zárta. A kizárólag saját nevelésű, helyi játékosokból álló csapat mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtott. Ebben az évben a fiatalok és az idősebbek aránya olyan elegyet alkotott, amely nagyszerűen kiegészítette egymást: lendület és fiatalos szemtelenség találkozott a megfontolt rutinnal.

A csapat tagjai: Gellén László, Kerezsi Csaba, Tályai Péter, Remenyik Balázs, Bereczki Tibor, Ferenczi Péter, Takács Zoltán, Gacsó Tamás, Torzsa Róbert, Mirkó László, Szabó Benedek. Edző: Szabó Tibor.

A szakosztály tervei között szerepel egy fiú előkészítő csoport indítása is, 2010-11-ben születettek részére.

Az U12 leány csapat, melyben több fiatalkorú is felversenyzett, a 17 csapatos mezőnyben a 10. helyen zárt, a leány csapatok között pedig a 3. helyen. Ezzel a 10. helyezéssel nemcsak vegyes nemű, de tisztán csak fiúkból álló csapatokat is maguk mögé utasítottak, ami hatalmas eredmény. Az U11-es leányok pedig 23 csapatból végeztek a 12. helyen, a lányok hétcsapatos mezőnyében pedig másodikok lettek, ezzel részt vehettek a kiemelt csapatoknak rendezett május végi régiós jamboreen Miskolcon. Idén rengeteget fejlődtek a lányok, köszönhetően annak is, hogy az U11-es játékosok kettős terhelést kaptak és szerezhettek meccsrutint a nagyobb korosztályban is. A szakosztály a következő idényben is U11 és U12 bajnokságban kíván leány csapatokat indítani, melyhez várja 2009-2010-ben születettek jelentkezését.

A csapat tagjai: Biri Barbara, Gibárti Dóra, Gibárti Gréta, Kiss Zsófia, Gajdán Viktória, Szabó Janka, Szabó Nikolett, Vass Viktória, Csóka Míra, Fehér Dóra, Kacsó Dorina, Kállai Anna, Kállai Nikolett, Kovács Enikő, Molnár Petra (C), Nagy Katalin Sára, Oláh Nóra, Torzsa Lili, Varga Fanni, Balogh Katinka, Gulyás Anita, Ináncsi Vivien, Nagy Panna Nóra, Tóth Eszter, Torzsa Krisztina, Szabadi Blanka, Kiss Eszter, Török Etelka. Edző: Pipó Márton.

 

Programajánló

2019. június 8. szombat 15:30, Bocskai Sportcsarnok: HTE – Astra Kiskunfélegyháza NB I női futsal, bajnoki döntő, 4. mérkőzés

2019. június 9. vasárnap 8:30-19:30, Városi Sportcsarnok: HTE100 Jubileumi Teremlabdarúgó Kupa

 

 

Legfrissebb hírek

Az első gyertya

November 29. 11:33

Városunk jelenlegi vírushelyzete

November 27. 11:52

Galériáinkból

HTE - Agenta Girls Szekszárd FC NB I női futsal mérkőzés

Programajánló

Látnivalók

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény

I. világháborús emlékmű - Hősök szobra

Kálvin tér