2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

2023. december 8. 08:05 Közérdekű

A Szabadhajdú december 8-ai számában a lap munkatársai több tudósításban számolnak be az elmúlt hét eseményeiről. Így az 1. oldalon az adventi gyertyagyújtásról szóló írásunkat, illetve a Vöröskereszt helyi szervezetének rendezvényéről szóló beszámolónk is megtalálható, melyen a véradókat köszöntötték.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

A tudósítások sorában, a 3. oldalon részletes beszámolót olvashatnak a képviselő-testület november 30-ai üléséről, az ifjúsági fúvószenekar elmúlt hétvégi koncertjéről.

Ugyancsak tudósításban számolunk be a Bethlen-iskolában szervezett városi rajzpályázat díjátadójáról, melyet a Szabadhajdú 2. oldalán olvashatnak, ahol bemutatjuk a hét arcát, aki ezúttal Tardi Sándorné.

A szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a nők egyik leggyakoribb daganatos megbetegedése, az emlőrák megelőzhető, ha az érintettek megfelelő szűrővizsgálaton vesznek részt. A betegség kifejlődéséről, kockázatáról, a megelőzés lehetőségeiről lapunk 4. oldalán találnak írást, ahol ízelítőt kaphatnak arról is, hogyan készül egy cserépkályha, egy kemence vagy éppen egy jó kémény. Szabó Csaba és Bertalan Magdolna immár húsz éve foglalkoznak az otthon melegét is adó kályhák készítésével.

Tizenhárom esztendős, de már együttesben muzsikál. A Baltazár-iskola nyolcadikos tanulója, Nagy Zalán a népzenei együttes tagjaként gyakran lép színpadra, s mint mondja, a népzene iránti elkötelezettségében családján kívül, a közönség szeretete is motiválja. Róla szóló írásunk az 5. oldalon található, ahol olvashatnak még a vérplazmacentrum működéséről is.

A tájékoztatók, meghívók és felhívások mellett, az újság 8. oldalán az aktuális sporteredményekről is beszámolunk, illetve bemutatjuk a HTE kosárlabda szakosztályának ifjú csapatát.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

A HÍR védjegy Bíráló Bizottság kihelyezett ülése

Programajánló

26. „Szeresd a várost” gyermek futóverseny és Mezeifutás Diákolimpia Hajdúböszörmény körzeti döntője

Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont (Hajdúböszörmény, Nagy István utca 38/a)

Szeptember 13. 14:00

Dísznövény és ízek fesztiválja

Május 18. 08:00

Látnivalók

Őseink szoborcsoport

Kálvin tér

Magyar szürke bika szobor

Vásár tér