2021. július 30., péntek |

Kántorok találkozója

2019. március 13. 11:32 Kultúra Szerző: Gargya Imre

Rangos országos eseménynek adott helyet a böszörményi görögkatolikus egyházközség Mamre Szállója március 8-10. között. A Görögkatolikus Metropólia harminc kántoroknak biztosított lelki feltöltődést. Az alkalmat pénteken Előszenteltek Liturgiájávál kezdték. Ezek után belevetetették magukat a következő napi utrenye gyakorlásába, hogy azt minél szebben és igényesebben imádkozzák.

A reggeli szertartás után elmélkedést hallhattak Kocsis Fülöp érsek atyától. Mivel a nap nagy részében a Szent Három Nap énekeit gyakorolták, ezért az elmélkedést is ebben a témában hallhatták, és megismerhették a kínszenvedés és feltámadás szent titkát, mint az isteni szeretet művét.

Este nagy alkonyati istentiszteletet végeztek, amelyben egy görög nyelvű tétellel kedveskedtek, elsősorban az imádságot kedvesen fogadó Uruknak, és a velük együtt imádkozóknak. Az este hátralevő része gyakorolással végződött.
A lelkigyakorlat zárásaként utrenyét imádkoztak és az egyházközséggel együtt ünnepelték böjt első vasárnapját.
Az alkalom ugyan rövid, de termékeny és jó hangulatú volt: örömmel töltött el minden résztvevőt, hogy együtt lehetett ennyi istenszerető és zenekedvelő emberrel.

g.i.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

X. Hajdúsági Disznótor

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Görög katolikus templom

Hajdúböszörmény

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.