Kántorok találkozója

2019. március 13. 11:32 Kultúra Szerző: Gargya Imre

Rangos országos eseménynek adott helyet a böszörményi görögkatolikus egyházközség Mamre Szállója március 8-10. között. A Görögkatolikus Metropólia harminc kántoroknak biztosított lelki feltöltődést. Az alkalmat pénteken Előszenteltek Liturgiájávál kezdték. Ezek után belevetetették magukat a következő napi utrenye gyakorlásába, hogy azt minél szebben és igényesebben imádkozzák.

Kántorok találkozója

A reggeli szertartás után elmélkedést hallhattak Kocsis Fülöp érsek atyától. Mivel a nap nagy részében a Szent Három Nap énekeit gyakorolták, ezért az elmélkedést is ebben a témában hallhatták, és megismerhették a kínszenvedés és feltámadás szent titkát, mint az isteni szeretet művét.

Este nagy alkonyati istentiszteletet végeztek, amelyben egy görög nyelvű tétellel kedveskedtek, elsősorban az imádságot kedvesen fogadó Uruknak, és a velük együtt imádkozóknak. Az este hátralevő része gyakorolással végződött.
A lelkigyakorlat zárásaként utrenyét imádkoztak és az egyházközséggel együtt ünnepelték böjt első vasárnapját.
Az alkalom ugyan rövid, de termékeny és jó hangulatú volt: örömmel töltött el minden résztvevőt, hogy együtt lehetett ennyi istenszerető és zenekedvelő emberrel.

g.i.

Legfrissebb hírek

INGYENES lakossági LED-csereprogram Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából

Június 30. 13:42

Semmelweis nap 2022

Június 30. 11:31

Galériáinkból

200 éve született Sillye Gábor

Programajánló

KI LESZ 2022 BETŰFALÓJA?

Szeptember 10. 16:00 - Szeptember 10. 18:00

HAJDÚSÁGI NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEP

Július 2. 18:00 - Július 2. 19:00

Látnivalók

Hajdúsági Múzeum

Hajdúböszörmény - Főtér

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény