2020. szeptember 25., péntek |

Zeleméry László Általános Iskola

Bodaszőlő, Vákáncsos u. 43.

Elérhetőségek

(52) 714-913
info@zelemery.sulinet.hu
Vezető: Varga Edit

Intézményünk Hajdúböszörmény külterületén, a városhoz közigazgatásilag kapcsolódó Bodaszőlőn található. Iskolánk oktatásra használt két épületből áll, melyben 8 osztályterem és 2 szaktanterem található. Rendelkezünk egy páratlan és csodálatos iskolaudvarral. Az egyébként is különleges klímájú településen az udvar tiszta levegőjével, tágas, egy hektáros terével, csendes, nyugodt, zárt elhelyezkedésével biztosítja tanulóink egészséges testi, idegrendszeri fejlődését. Itt található a testnevelés oktatására alkalmas aszfaltpályánk, maximálisan kihasznált szabadtéri kondiparkunk iskolakertünk, fás, bokros, füves udvarunk. Ezek is, mint a filagóriában elhelyezett méretes fapadok, asztalok az elmúlt évek, és a jelen fejlesztésének eredményei. Az EFOP 4.1.3-17 Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése pályázat segítségével 2018 októberében műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, az iskola udvara pedig térkő burkolatot kapott. Ennek a pályázatnak a keretében egyik tantermünk tornaszobává lesz átalakítva, melyhez csatoltan fedett terasz kerül kialakításra.

2007-től könyvtári állományunk jelentősen bővült, mellyel képesek vagyunk kielégíteni tanulóink és a pedagógusok igényeit.

Intézményünkben a közétkeztetést a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosítja, az ízletes étkeket a tanulóink 60 fő befogadását biztosító ebédlőben fogyasztják el.

Jelenleg 110 gyerek tanul nálunk, de a tanulói létszám a nagyarányú mobilitás miatt kiegyensúlyozatlan. A pedagógiai feladatokat 17 fő látja el. Szakos ellátottságunk biztosítására nagy gondot fordítunk.

Évek óta stabil, magasan képzett, nagyszámban minősített tanári kar oktatja a diákokat.

Helyet adunk művészeti képzéseknek, telephelye vagyunk az Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI képzőművészeti képzésének, a Bartók Béla Zeneiskola és AMI zenei képzéseinek, ezzel is lehetőséget biztosítva a helyben történő művészeti oktatásra.

Hittant 4 hittan oktató tanít intézményünkben.

Nagy kihívást jelent a magas halmozottan hátrányos helyzetű tanulók nevelése, oktatása, ezért igyekszünk bekapcsolódni minden olyan projektbe, mely segítséget jelenthet a feladat ellátásához. Pedagógusaink részt vesznek Tanoda program, Lemorzsolódást enyhítő projekt megvalósításában.

Tanulóink különösen a sportban érnek el kiváló sikereket. Országos, sőt nemzetközi eredményeket is jegyeznek tanítványaink. Többször voltunk a megye legeredményesebb iskolája a sport terén. Tavaly országos diákolimpiát nyertek.

Igyekszünk bekapcsolódni a falu életébe. A diákok rendszeresen részt vesznek azokon a rendezvényeken, amelyeket Bodaszőlőn szerveznek.

Célunk az, hogy az iskolából kikerülő tanulóink sikeresen végezzenek a választott továbbtanulási intézményben, majd hasznos tagjai legyenek a magyar társadalomnak.

Legfrissebb hírek

Kosárpalánta toborzó

Szeptember 24. 09:39

MEZŐGAZDASÁGRÓL A MEZŐGAZDASÁGÉRT

Szeptember 24. 09:37

Galériáinkból

Traktorkarnevál

Programajánló

Zúzós-Zúza fesztivál

Október 3. 09:00 - Október 3. 17:00

Középkerti nap

Október 3. 08:00 - Október 3. 17:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Magyar szürke bika szobor

Vásár tér