2023. szeptember 24., vasárnap |

Magas kontraszt

Újabb szakosztály alakul a HTE-nél

2021. szeptember 22. 15:03 Sport

Örömmel értesültünk a döntésről, miszerint a Magyar Sportlövők Szövetsége a sikeres tagfelvételi eljárás eredményeként elfogadta a Hajdúböszörményi Torna Egylet tagfelvételi kérelmét. A részletekkel összefüggésben hamarosan további tájékoztatással leszünk, de kezdeti célként a puska- és pisztolylövészet szakágak valamint a target sprint szakág létrehozását tűztük ki.

Újabb szakosztály alakul a HTE-nél

A puska- és pisztolylövészet bizonyára mindenki számára ismert szakág, ám a target sprint kifejezés talán nem mindenki számára cseng ismerősen. A target sprint ötvözi a futást a sportlövészettel, ezáltal az ügyességet a pontossággal. Egyszerű, gyors és szórakoztató versenyszám, melynek szabályrendszere a biatlonén alapul. 2013-ban a Nemzetközi Spotrtlövő Szövetség (ISSF) vezette be a target sprintet nem titkolva a döntés jövőbeni célját, amely az volt, hogy a közeljövőben az új versenyszám olimpiai szintre fejlődhesse ki magát.

 

A target sprintről dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy 1200 méter futásból és 10 méterre lévő, 35mm átmérőjű bukócélok leküzdéséből álló komplex, nagy állóképességet és pontos lőkészséget igénylő versenyszám. A sportlövészeknek az 1200 métert, 3x400 méteres résztávokban kell teljesíteniük, miközben körönként 5-5 bukócélt küzdenek le. A versenyzőknek nem kell a hátukra venni a légpuskájukat a futás ideje alatt, azt a lőállásokban hagyják. A verseny legnehezebb feladatát talán a futás közben történő lövészet jelenti, ugyanis a sprint után a versenyzőknek vissza kell nyugtatniuk a légzésüket olyannyira, hogy minél gyorsabban és minél kevesebb lövésből le tudják küzdeni a célokat.

 

A sportlövő szakosztállyal összefüggésben bővebb felvilágosítás, információ a titkarsag@htesport.hu e-mail címen kérhető.

Legfrissebb hírek

Közlekedő Petőfi című rajzpályázat eredményhirdetése

Szeptember 22. 13:37

Útlezárás az Autómentes nap idejére

Szeptember 22. 10:00

Galériáinkból

Rendőrség Napja alkalmából önkormányzati elismerés

Programajánló

Szécsi-emlékkoncert

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 17. 19:00

FÓRUM A CSAPADÉKVÍZ OTTHONI HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL

Kertész László Városi Könyvtár

Szeptember 26. 16:30

Látnivalók

Őseink szoborcsoport

Kálvin tér

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér