2021. július 30., péntek |

Új többfunkciós épület kivitelezési munkái indulhattak el a Petőfi utcán

Június 23. 10:31 Közérdekű

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata az „Egészségügyi alapellátás integrációja Hajdúböszörményben” és a „Hajdúböszörmény belvárosi akcióterületének környezettudatos városrehabilitációja” tárgyú TOP pályázatokból nyert támogatást egy új többfunkciós épület megvalósítására a Petőfi utcán, melynek a kivitelezési munkálatai a napokban kezdődhetett meg.

A Petőfi utcai korszerűtlen háziorvosi rendelőépület még 2018-ban került elbontásra, melynek helyén valósulhat meg az új, modern épület. Az Ybl-díjas Ferencz Marcel és a helyi kötődésű Péter Zoltán építészek részéről közösen megtervezett, egyedi megjelenésű épület több funkciót tud majd ellátni. A háromszintes épület földszinti részén bérbe vehető üzlethelyiségek, szolgáltató terek, az 1. emeleti részen a városi egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó rendelő helyiségek, a 2. emeleti részen pedig konferenciaterem, illetve az önkormányzat részéről később hasznosításra kerülő helyiségek kialakítása történik meg.

 

Az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó szinten 2 db felnőtt háziorvosi praxisnak és 6 db fogászati praxisnak a szükséges rendelőhelyiségei kerülnek kialakításra. A fogorvosi rendelésekhez kapcsolódóan új fogászati kezelőegységek, panoráma fogászati röntgen és intraorális fali fogászati röntgen is beszerzésre kerül az önkormányzat által elnyert INTERREG V-A Románia-Magyarország 2014-2020 program ROHU357 kódszámú pályázatnak köszönhetően.

 

Az épület kivitelezési munkái várhatóan 2022. tavaszára készülhetnek el, így ezt követően lehet majd az új helyszínen elérni az érintett praxisok megújult egészségügyi szolgáltatásait.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

200 éve született Sillye Gábor

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Millenniumi emlékmű

Bocskai István tér

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény