Tisztelt Lakosság!

Október 6. 09:04 Közérdekű

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

Tisztelt Lakosság!

2022. évben 16. alkalommal rendeznek Magyarország területén teljes körű népszámlálást. Ez a statisztikai adatfelvétel biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét, olyan adatforrás, amely teljes körű képet nyújt a népesség és a lakásállomány jellemzőiről. Az adatszolgáltatás – az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

A népszámlálást megelőzően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a népszámlálás részleteiről, a válaszadás módozatairól (pl. az online internetes kitöltéshez szükséges egyedi azonosítóról) felkérő levelet küldött valamennyi magyarországi címre.

Amennyiben valaki nem kapott egyedi belépési kódot, vagy azt elvesztette, akkor a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon tud új egyedi belépési kódot igényelni 2022. október 1-jétől, ügyfélkapus azonosítást követően. Az igénylés során az elektronikus űrlapon meg kell adnia:

  • az e-mail címét, amelyre a kód meg fog érkezni;
  • azt a lakcímet, amelyre vonatkozóan a kérdőívkitöltés történik.

Az adatszolgáltatás három módon teljesíthető:

  • 2022. október 1. és október 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2022. október 16. éjfélig fogadja el!)
  • 2022. október 17. és november 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azon lakosok körében, akik nem töltötték ki az online kérdőívet)
  • 2022. november 21. és november 28. között: pótösszeírás a Polgármesteri Hivatalban (azon kimaradt lakosok számára, akik az előző két lehetőség közül egyikkel sem éltek)

A népszámlálással kapcsolatos további információk elérhetőek:

 

Koláné Dr. Markó Judit s.k

jegyző, helyi népszámlálási felelős

Legfrissebb hírek

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

December 8. 13:35

Adventi programajánló

December 7. 15:35

Galériáinkból

XIII. Hajdú Kupa - Ifjúsági-Felnőtt St...rd Junior Latin és Senior Tíztánc ranglistaverseny

Programajánló

Meghívó hangversenyre

December 11. 17:00 - December 11. 19:00

Adventi gyertyagyújtás

December 11. 16:00 - December 11. 17:00

Látnivalók

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

Magyar szürke bika szobor

Vásár tér