2020. november 29., vasárnap |

Sporthírek a hte háza tájáról

2019. május 7. 12:49 Sport

Minden, ami hte: friss eredmények, toborzók, meccsajánlók

LABDARÚGÁS/FUTSAL

A HTE csapatainak hazai pályán nem sikerült győzelmet szerezni az elmúlt hétvégén.

Megyei I. o. felnőtt férfi, 26. forduló: HTE – Nyíradony VVTK 0-2 (0-1)

Igor Bogdanovic edző: „Nem úgy alakult ez a mai mérkőzés, ahogy elterveztük. Azért veszítettünk, mert nem úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. Az ellenfélnek pedig sikerült a saját játékát játszania és ezért nyerték meg a meccset.”

Megyei I. o. U19: HTE – Nyíradony VVTK 2-3 (1-1)

Rákos Csaba edző: „A Nyíradony csapata azzal a céllal érkezett hozzánk, hogy megnehezítsék a dogunkat. Sajnos sikerült nekik. Hiába játszottunk fölényben, a futball közhelye szerint a focit gólra játsszák. Az ellenfél kihasználta hibáinkat és eggyel több gólt szerzett, mint mi, ezzel elvitték tőlünk a három pontot, ami hiányozhat a végelszámolásnál.”

Megyei U14: HTE – DASE 2-2 (1-0)

Edző: Sipos Elemér

Női futsal: Szekszárdon dől el a bajnoki döntőbe jutás

Az NB I női futsal felső-házi rájátszásában a HTE a Szekszárd együttese ellen vív két nyert mérkőzésig tartó párharcot a döntőbe jutásért. Az első mérkőzésen a HTE szerzett előnyt, miután 2-0-ra nyerni tudott idegenben. A második, hazai pályán megrendezésre kerülő mérkőzésen azonban a vendégek kiegyenlítették az esélyeket, így harmadik meccs dönt arról, melyik csapat folytathatja a bajnoki döntőben. A mindent eldöntő összecsapásra szombaton kerül sor Szekszárdon.

NB I női futsal: HTE – Agenta Girls Szekszárd FC 1-3 (0-1)

Quirikó Vivien edző: „Az első mérkőzéshez képest halovány teljesítményt nyújtottunk. A Szekszárd kevés helyzetből tudott három gólt szerezni, mi pedig a kevés lehetőségünknél rendre rossz döntést hoztunk vagy pontatlanok voltunk. Ennek ellenére az első félidőben még éreztem esélyt a fordításra, a kiállítással viszont megpecsételték a sorsunkat. A harmadik mérkőzésen az elsőhöz hasonló, sokkal koncentráltabb játékra lesz szükség.”

Futsal toborzó

A HTE NB I-es női futsal csapata várja U13, U15, U17 utánpótlás korosztályaiba 2003 és 2009 között született leányok jelentkezését! Bővebb információ és jelentkezés: 06-30/361-7464, htesportkft@gmail.com.

Előadás a HTE labdarúgó szakosztályánál

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója volt a vendége a HTE labdarúgó szakosztályának.

Majd’ 200 NB-I-es mérkőzéssel a háta mögött, a több diplomával rendelkező vezető szakmai téren is tart előadásokat, tőle hallhattak a jelenlévő edzők egy rendkívül érdekes előadást. Tóth Miklós Európa számos labdarúgó akadémiáján szerzett tapasztalatokat, s e tudást, tapasztalatot megosztja az MLSZ edzőképzésein is. A Haladás - Kisvárda NB I-es mérkőzés előtti napon volt vendége a HTE labdarúgó szakosztályának. Európa futballjában szerzett élményei mellett a fő hangsúly az Ajax utánpótlásának, s azon belül is a labdarúgásuk filozófiájának bemutatása volt. A HTE szakemberei számára az előadás kulcsszavai voltak fontosak, amit ők is fel tudnak használni munkájuk során: mentalitás, szenvedély, alázat, tanulás.

 

KOSÁRLABDA

A Megyei kosárlabda bajnokság rájátszásának első mérkőzésén idegenben lépett pályára a HTE.

Megyei férfi felnőtt: Nyíradonyi VVTK - Hajdúböszörményi TE 63-72 (13-22, 20-22, 17-13, 13-15)

Az alapszakaszt a harmadik helyen záró HTE felnőtt férfi kosárlabda csapata a 6. helyezett Nyíradony együttese ellen folytatta immár egyenes kieséses rendszerben a bajnokságot. A böszörményiek végig meggyőző játékkal szereztek 9 pontos előnyt a május 10-én, pénteken a Középkerti-csarnokban megrendezésre kerülő visszavágóra! Az érettségizőket két 14 éves utánpótlás HTE-Gladiátor pótolta!

HTE (dobott pontok): Bereczki Tibor 16/0, Ferenczi Péter 4/0, Mirkó László 14/6, Remenyik Balázs 7/0, Szabó Tibor 8/0, Szabó Benedek, Tályai Péter 19/0, Torzsa Róbert Ferenc 4/0. Edző: Szabó Tibor.

 

KÉZILABDA

Az elmúlt hétvégén szabadnaposak voltak a HTE felnőtt, ifjúsági és serdülő kézilabda csapatai.

A felnőtt férfiak fontos mérkőzés előtt állnak, hétvégén a dobogó harmadik fokán álló Füzesabony otthonában vendégeskednek. A csapatnak nagy szüksége van a bravúrra azért, hogy a jelenleg kieső, 10. helyen álló HTE versenyben maradjon az NB II-es tagságért.

A II. osztályban szereplő férfi ifjúsági csapatunk az előkelő 5. helyen áll a tabellán. Az utolsó két fordulóban Mezőkövesd és Dabas együttese ellen idegenben lép pályára a HTE, és – a riválisok eredményeitől is függően - győzelem esetén a dobogóra is esélyes lehet Bakos Károly együttese!  A serdülő fiúkra két hazai mérkőzés vár, a négy pont megszerzése esetén a középmezőnyben végezhet a csapat.

NB II-es felnőtt női csapatunk a tabella 5. helyéről várja az utolsó, Alsózsolca elleni mérkőzést, míg az ifis lányok a 7. helyen állnak egy fordulóval a bajnokság vége előtt. Serdülő lányainkra még két mérkőzés vár. Poczetnyik Mária tanítványai az előkelő 5. helyről vágnak neki az utolsó két fordulónak.

 

További hírek és minden, ami HTE:

hte.hajduboszormeny.hu

facebook.com/hteofficial

 

Legfrissebb hírek

Az első gyertya

November 29. 11:33

Városunk jelenlegi vírushelyzete

November 27. 11:52

Galériáinkból

Nemzeti Összetartozás Napja

Programajánló

Látnivalók

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér