Nemzetköziesedés

Június 23. 08:12 Közérdekű

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett, a Magyar Kormány támogatásával megvalósuló, „Nemzetköziesedés – Hajdú-Bihar és Hargita megye önkormányzatai együttműködési területeinek bővítése” című projekt keretében az első találkozóra 2022. 06. 13 - 06. 15. közötti időszakban, Csíkszeredán került sor. A találkozón a megyei önkormányzat vezetőségét Bulcsu László és Tasi Sándor alelnök urak képviselték.

Nemzetköziesedés

A két megyei önkormányzat képviseletében 13 fő által egy kétnapos műhelymunka tananyag szerkezetének összeállítására került sor, valamint megtörtént azon résztvevők körének a beazonosítása, akik számára később hazai környezetben a projekt további részét képező műhelymunkák megtartásra kerülnek. A megyei önkormányzat képviseletében a települési önkormányzatok részéről Kiss Attila, Hajdúböszörmény Város polgármestere, Dr. Kovács Miklós, Báránd Község polgármestere, Simon Zoltán, Hajdúdorog Város Önkormányzatának alpolgármestere vettek részt a találkozón.

 

A projekt további részeként megvalósuló workshopok célja, hogy segítse az önkormányzati döntés-előkészítőket, szakembereket saját önkormányzatuk célrendszerének megfelelő nemzetközi fejlesztési források bevonásában, illetve megkönnyítse számukra a nemzetközi pályázatokban való részvételt. A műhelymunkák keretében a megyei önkormányzatok szakemberei átadják a projektek kidolgozása és menedzselése során szerzett tapasztalataikat. A modulokat olyan szakemberek tartják, akiknek gyakorlati tapasztalataik vannak a nemzetközi projektmenedzsment területén.

Legfrissebb hírek

INGYENES lakossági LED-csereprogram Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából

Június 30. 13:42

Semmelweis nap 2022

Június 30. 11:31

Galériáinkból

VIII. Bezermeni vigasságok Gasztronómiai Nap

Programajánló

KI LESZ 2022 BETŰFALÓJA?

Szeptember 10. 16:00 - Szeptember 10. 18:00

HAJDÚSÁGI NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEP

Július 2. 18:00 - Július 2. 19:00

Látnivalók

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér