2021. április 18., vasárnap |

Mitől okos egy pad a parkban?

2019. június 21. 08:24 Közérdekű

A „Zöld város kialakítása” tárgyú TOP pályázat keretében városunkban az utóbbi hónapok munkálatai során megvalósult a Kálvin téri I. világháborús emlékpark rekonstrukciója, a Sillye Gábor Művelődési Központ mögött található II. világháborús emlékpark rekonstrukciója, valamint egy új játszótér került kialakításra a főtér Hajdúkerület utcai oldalán, illetve egy zöldfal került megépítésre a Hajdúsági Múzeum díszudvarában a Városi Könyvtár homlokzata előtt.

A kivitelezési munkák az utóbbi hetekben befejeződtek, így a város lakossága birtokába vehette ezeket a megújult városi zöldfelületeket.

 

A Kálvin téri parkban és az új játszótéren egy-egy okospad is kihelyezésre került, melyek beépített napelemekkel rendelkeznek, Wi-Fi hotspot-ként és okos eszközök számára töltőállomásként is szolgálnak (2 vezetékes töltésre alkalmas csatlakozási pont és 1 vezeték nélküli töltési pont). Az egyes okospadok internetes kezelőfelületére belépve lekérdezhetőek az okospad környezetében mért hőmérséklet, páratartalom és használati adatok is. Ezen a két helyszínen és a művelődési ház mögötti parkban ingyenes internet elérés biztosított, melyre mindenki egyszerűen, a felhasználási feltételeket elfogadva tud csatlakozni Wi-Fi képes okos-készülékével.

 

A megújult parkok rendezett állapotának megőrzése érdekében mindenkitől kérjük, hogy a parkok környezetére kiemelten figyeljenek, a parkok használatára vonatkozó előírásokat, házirendet tartsák be. Az esetleges rongálások, szabálysértések megelőzése érdekében a parkok környezetébe térfigyelő kamerák kerültek kihelyezésre.

 

Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal

 

Legfrissebb hírek

Tisztelt Szülők!

Április 16. 10:02

A SZAKKÖR – Tudásunkkal kézenfogva

Április 16. 09:12

Galériáinkból

Városi bor- és pálinkaverseny

Programajánló

A Föld Napja Program

Hajdúböszörmény

Április 22. 07:00 - Április 22. 16:00

Látnivalók

A 17. Bocskai huszárezred emlékműve

Ady Endre tér

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.