Megyei elismerések

2017. november 23. Hivatalos

Két hajdúböszörményi kitüntetettje is volt az idei Megye Napjának november 22-én. Az idei esztendőben Létavértesen emlékeztek ünnepi ülésen a Hajdúkerület 1698-as megalakulására.

Megyei elismerések

A Megye Napja alkalmából díjakat, elismeréseket is átadtak. A díjazottak között két hajdúböszörményi is volt: Dr. Riad Naboulsi, akinek a tevékenységét a megyei önkormányzat Bocskai István-díjával jutalmazták, valamint Varjasi Imre, aki Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Emlékérmét vehette át.
Dr. Riad Naboulsi libanoni származású magyar állampolgár, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett oklevelet. Több mint 10 év sebészeti praxis után kezdett el a magyar élelmiszergyártó cégek külföldi képviseletével foglalkozni, ennek kapcsán ismerkedett meg a sajtgyártással. 2005 augusztusában megvásárolta külföldi tulajdonosától a gazdasági helyzet miatt bezárt hajdúböszörményi sajtgyárat. Az újraindított sajtgyár jelentős fejlesztésekkel, innovációval, létszám-bővítéssel kiemelkedő eredményeket ért el. Ma már a „HAJDÚ” márkanév 54 országban ismert, az EU-n kívül jelentős piaci részesedése van a Közel-Keleten, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kanadában, a dolgozói létszám 360 főre nőtt. 2011-ben a cég a Közép-Európában egyedülálló savó-feldolgozási technológiáért „Észak-Alföldi Innovációs Díj”-ban részesült, 2016-ban az ausztriai Sajtolimpián a „HAJDÚ Joghurtsajt” a magyar termékek közül egyedüli díjazottként aranyérmet nyert, ez lett a „2016-os Év Terméke Díj” győztese is.
Az általa bevezetett „HAJDÚ” márkanév hazánk ismertségét és kiváló termékeinek elismertségét is öregbíti, üzleti eredményei Hajdúböszörmény munkaerő piaci problémáinak megoldásában segítenek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatának rendkívül aktív alelnöke. Önzetlen - mind anyagi, mind szellemi - támogatásával számos megyei program sikeréhez járul hozzá.
Varjasi Imre pedagógusként kezdte pályafutását Hajdúböszörményben. 1986-ban a Hajdúsági Múzeumban helyezkedett el tanácsosként. A ’80-as évek végétől külső munkatársként dolgozott a Hajdúböszörményi Termelőszövetkezetek Lapjánál, majd az 1991-ben induló Szabadhajdú hetilap szerkesztője lett, melynek máig külső munkatársa. Az 1994-ben alapított Városi Televízió szerkesztője, majd hat éven át főszerkesztője volt. 2004 óta a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára Hajdúböszörményi Fióklevéltárának vezetője. Alapító tagja a Magyar Újságírók Közösségének és tagja a Magyar Levéltárosok Egyesületének.
Több mint három évtizede aktív tagja Hajdúböszörmény közéletének. Jelenleg is külső szakértőként tagja az önkormányzat Oktatási és Művelődési Bizottságának, elnöke a Helyi Értéktár Bizottságnak, illetve a Hajdúböszörmény Közbiztonságáért Alapítványnak.

Legfrissebb hírek

Városháza Étterem étlapja 2023.12.04-12.08.

December 1. 12:41

Takarítógép beszerzés a Hajdúböszörményi Torna Egyletnél

December 1. 12:03

Galériáinkból

Áldozat! nyomozás egy késő bronzkori edény ügyében régészeti konferencia

Programajánló

"Vizeink, vizes élőhelyeink"

Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és AMI (Hajdúböszörmény, Árpád utca 22.)

December 5. 08:55

Serkenj lelkem mély álmodból - A Bocskai Néptáncegyüttes karácsonyi műsora

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

December 16. 18:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.