Megjelenik Baltazár Dezső néhai püspök Bibliájának reprint kiadása

Szeptember 15. 11:50 Kultúra

Kiss Attila polgármester és Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. kommunikációs igazgatója tartottak ma sajtótájékoztatót a Kálvin téri egyházközösség gyülekezeti- termében.

Megjelenik Baltazár Dezső néhai püspök Bibliájának reprint kiadása

Kiss Attila polgármester elsőként beszámolt a nagyszerű hírről, miszerint megjelenik Baltazár Dezső püspök Bibliájának reprint kiadása.  Nagy büszkeség ez városunknak, hiszen Baltazár Dezső hajdúböszörményi születésű, élete végéig ide kötődött. Visszaemlékezett a napra, mikor Kardos László a református egyházközösségnek adományozta a püspök személyes Bibliáját. Ez a kötet azért is különleges, mert a püspök saját bejegyzéseit tartalmazó Könyvek Könyve. A Biblia bemutató eseménye szeptember 21-én, 17 órától a Városháza Báthory-termében lesz. A bemutatón a beszélgetést Varjasi Imre fióklevéltár-vezető vezeti. Az esemény különlegessége, hogy jelen lesz a püspök úr családja is.

Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. kommunikációs igazgatója az előzményekről szólt. Miután az egyház megkapta a Bibliát közös gondolkozás vette kezdetét, hogyan is lehetne a nagyérdemű elé tárni, melynek megvalósításán egy munkacsoport kezdett el dolgozni. Külön kiemelte Bodnár Margit képviselő asszonyt, Varjasi Imre nevét, a Kálvin téri egyházközösséget, a Hajdú 7 Kft-t, valamint az Alföldi nyomdát is.  A csoport összefogásának hála Baltazár Dezső püspök Bibliájával teljesen megegyező kötet született. Bertalan Imre párhuzamot vont a Vizsolyi Bibliával, mely a magyar nemzet számára volt óriási jelentőségű. A püspök Bibliája pedig Hajdúböszörménynek óriási jelentőségű. Elmondta, hogy a Bibliát bárki megvásárolhatja majd, melyből 140 sorszámozott példány elérhető. Kiemelte, mindenkit várnak szeretettel a bemutató eseményre, szeptember 21-én.

 

Fotó: Horváth Tamás

Legfrissebb hírek

Az Idősek hónapja nyitó rendezvénye

Október 3. 18:00

Őszi közlekedés: legyenek körültekintőek!

Október 3. 15:42

Galériáinkból

Black Time Hip-Hop Dance School táncgála

Programajánló

Idősek Hónapja záró rendezvény

Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont Hajdúböszörmény, Nagy István u.38/A

Október 26. 09:30

Egri csillagok Hajdúböszörményben

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 31. 19:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Görög katolikus templom

Hajdúböszörmény