Megjelenik Baltazár Dezső néhai püspök Bibliájának reprint kiadása

2023. szeptember 15. 11:50 Kultúra

Kiss Attila polgármester és Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. kommunikációs igazgatója tartottak ma sajtótájékoztatót a Kálvin téri egyházközösség gyülekezeti- termében.

Megjelenik Baltazár Dezső néhai püspök Bibliájának reprint kiadása

Kiss Attila polgármester elsőként beszámolt a nagyszerű hírről, miszerint megjelenik Baltazár Dezső püspök Bibliájának reprint kiadása.  Nagy büszkeség ez városunknak, hiszen Baltazár Dezső hajdúböszörményi születésű, élete végéig ide kötődött. Visszaemlékezett a napra, mikor Kardos László a református egyházközösségnek adományozta a püspök személyes Bibliáját. Ez a kötet azért is különleges, mert a püspök saját bejegyzéseit tartalmazó Könyvek Könyve. A Biblia bemutató eseménye szeptember 21-én, 17 órától a Városháza Báthory-termében lesz. A bemutatón a beszélgetést Varjasi Imre fióklevéltár-vezető vezeti. Az esemény különlegessége, hogy jelen lesz a püspök úr családja is.

Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. kommunikációs igazgatója az előzményekről szólt. Miután az egyház megkapta a Bibliát közös gondolkozás vette kezdetét, hogyan is lehetne a nagyérdemű elé tárni, melynek megvalósításán egy munkacsoport kezdett el dolgozni. Külön kiemelte Bodnár Margit képviselő asszonyt, Varjasi Imre nevét, a Kálvin téri egyházközösséget, a Hajdú 7 Kft-t, valamint az Alföldi nyomdát is.  A csoport összefogásának hála Baltazár Dezső püspök Bibliájával teljesen megegyező kötet született. Bertalan Imre párhuzamot vont a Vizsolyi Bibliával, mely a magyar nemzet számára volt óriási jelentőségű. A püspök Bibliája pedig Hajdúböszörménynek óriási jelentőségű. Elmondta, hogy a Bibliát bárki megvásárolhatja majd, melyből 140 sorszámozott példány elérhető. Kiemelte, mindenkit várnak szeretettel a bemutató eseményre, szeptember 21-én.

 

Fotó: Horváth Tamás

Legfrissebb hírek

„Régi új magyar építőművészet” folyóiratban Hajdúböszörmény

Április 17. 16:18

Betegelégedettségi vizsgálat: A Hajdúböszörmény ESZ-V Nonprofit Kft. betegei elégedettek az ellátással

Április 17. 08:23

Galériáinkból

Hagyományörző Nap és Országos Cifraszűrős Találkozó

Programajánló

Futókörök Napja

Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont (Hajdúböszörmény, Nagy István utca 38/a)

Április 27. 08:45

XIII. Hajdúböszörményi Írótábor

Július 23. 08:00 - Július 27. 23:00

Látnivalók

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér

I. világháborús emlékmű - Hősök szobra

Kálvin tér