2021. július 30., péntek |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Május 5. 15:16 Közérdekű

A Szabadhajdú május 7-ei számában egy több mint 800 millió forintos megyei és önkormányzati fejlesztésről számol be az újság, amely a Magyar szürke útja keretében fürdőkerti fejlesztéseket mutat be. A cikkből kiderül az is, hogy egy közel 760 négyzetméteres látogatóközpont épül a területen, illetve megújul és bővül a Palinta játszótér is. A beszámolót az újság 1. oldalán találhatják. Csakúgy, mint a Bocskai Néptáncegyüttes műsoráról tudósító Tánc a májusfa körüli cikket.

Van, aki a húsáért, van, aki a szépségéért, van, aki csak kedvtelésből tartja. Amikor turbékolnak, a szeretetet jelzik, s hétköznapjainkban a béke jelképeként is gondolunk rájuk. A hét arca portrésorozatunkban ezúttal egy galambtenyésztőt mutat be az újság, aki nagy szeretettel és gondoskodással fordul e kedves szárnyasok felé. Az Ökrös Jánosról készült portrét az újság 2. oldalán találják.

A napokban, Szent György napján hajtották ki a Hortobágyon és az ország több más pontján is a négylábú jószágokat a legelőkre. Gencsi Zoltán, a téma szakavatott ismerője írásában bemutatja a pásztorélet e fontos eseményét, és a hozzá kapcsolódó szokásokat. Írása az újság 3. oldalán található, ahol szintén helyet kapott Sári Mihály Európa napjához kapcsolódó írása is.

Talán közhelyszámba megy, de mégis igaz, hogy Hajdúböszörményben ma is meghatározó a mezőgazdaság szerepe mind a növénytermesztés, mind pedig az állattenyésztés vonatkozásában. A szakma szépségeiről, a hétköznapokban adódó feladatokról két szakembert, Erdei Zoltán és Csóka Pált kérdezte munkatársunk. A velük készült riport az újság 4. oldalán található.

Munkájuk a hölgyek körében nélkülözhetetlen. S azt mondják, egy jó kozmetikus aranyat ér. A szakma szépségeit, a hölgyek igényeit Bakóné Fazekas Gabriella és Tőkésné Kereskényi Mária mutatja be a velük készült interjúban, az újság 5. oldalán.

A Szabadhajdúban ezúttal is több felhívást, és hirdetményt is találnak a lap 6-7-8. oldalán. S ez utóbbinál egy olyan sportág hétköznapjaiba nyerhet bepillantást az olvasható, ahol még az is elképzelhető, hogy a vereségért is járhat dicséret. Kathi Sándor, a böszörményi birkózók vezetője mutatja be egyesületüket és a sportágat.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

Fölszálott a páva területi válogató

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény

Hajdúsági Múzeum

Hajdúböszörmény - Főtér