Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

2023. december 1. 08:18 Közérdekű

A Szabadhajdú december 1-jei számában a lap 1. oldalán részletes tudósítást olvashatnak a Petőfi utcai új házi- és fogorvosi rendelők átadásáról.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

A tudósítások sora ezúttal a 2. oldalon is folytatódik, ahol a vármegyehét böszörményi kitüntetettjeiről és a városi programjáról is képes beszámolót találnak az olvasók, akik megismerkedhetnek a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételével, azaz az állam által finanszírozott akcióhoz, melynek keretében a hetedik és tizedik osztályos diákok kaptak laptopot.

Húsz éve, hogy megkezdte működését városunkban a Komp Egyesület, s ennek kapcsán tartottak szakmai konferenciát az egyetemről, melyről lapunk is készített tudósítást. Az írás a 3. oldalon található, ahol rövid híreket olvashatnak többek között Gál Mihály gyergyóalfalui versmondó böszörményi bemutatkozásáról, Az én szakmám, az én jövőm című pályázat eredményhirdetéséről, valamint a képviselő-testület rendkívüli ülésén hozott döntésekről.

Bácsi István mindig is kötődött a természethez, s annak élővilágához. Juhászati ágazatvezetőként most azt teheti, a mi szívéhez mindig is közel állt. A rackákkal, a juhokkal foglalkozhat. Régen láttuk rovatunkban, az újság 4. oldalán róla olvashatnak írást, ahol szintén egy, a természethez közeli foglalkozás, a vadászat is megjelenik, illetve megismerkedhetnek a hajdúböszörményi Belső Erdő Vadásztársaság hétköznapjaival is.

Tizenhárom esztendős, de már együttesben muzsikál. A Baltazár-iskola nyolcadikos tanulója, Nagy Zalán a népzenei együttes tagjaként gyakran lép színpadra, s mint mondja, a népzene iránti elkötelezettségében családján kívül, a közönség szeretete is motiválja. Róla szóló írusunk az 5. oldalon található, ahol olvashatnak még a vérplazmacentrum működéséről is.

A közérdekű információk, meghívók, pályázati felhívások mellett a 8. oldalon egy új sportág mutatkozik be. A darts, melynek gyakorló pályáját a napokban avatták fel a művelődési központban.

Legfrissebb hírek

Böszörmény LEGO-ból

Február 28. 14:12

Közétkezés képekben

Február 28. 14:05

Galériáinkból

Lakossági fórum - Csapadékvíz hasznosítás

Programajánló

Mulat a Kert

Hajdúsági Múzeum (Kossuth Lajos utca 1. szám)

Április 30. 21:00

KÉPEK. SZÓ SZERINT - Böszörményi Kovács Zsolt kiállítás megnyitó

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Március 6. 18:00

Látnivalók

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér