2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

2023. december 1. 08:18 Közérdekű

A Szabadhajdú december 1-jei számában a lap 1. oldalán részletes tudósítást olvashatnak a Petőfi utcai új házi- és fogorvosi rendelők átadásáról.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

A tudósítások sora ezúttal a 2. oldalon is folytatódik, ahol a vármegyehét böszörményi kitüntetettjeiről és a városi programjáról is képes beszámolót találnak az olvasók, akik megismerkedhetnek a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételével, azaz az állam által finanszírozott akcióhoz, melynek keretében a hetedik és tizedik osztályos diákok kaptak laptopot.

Húsz éve, hogy megkezdte működését városunkban a Komp Egyesület, s ennek kapcsán tartottak szakmai konferenciát az egyetemről, melyről lapunk is készített tudósítást. Az írás a 3. oldalon található, ahol rövid híreket olvashatnak többek között Gál Mihály gyergyóalfalui versmondó böszörményi bemutatkozásáról, Az én szakmám, az én jövőm című pályázat eredményhirdetéséről, valamint a képviselő-testület rendkívüli ülésén hozott döntésekről.

Bácsi István mindig is kötődött a természethez, s annak élővilágához. Juhászati ágazatvezetőként most azt teheti, a mi szívéhez mindig is közel állt. A rackákkal, a juhokkal foglalkozhat. Régen láttuk rovatunkban, az újság 4. oldalán róla olvashatnak írást, ahol szintén egy, a természethez közeli foglalkozás, a vadászat is megjelenik, illetve megismerkedhetnek a hajdúböszörményi Belső Erdő Vadásztársaság hétköznapjaival is.

Tizenhárom esztendős, de már együttesben muzsikál. A Baltazár-iskola nyolcadikos tanulója, Nagy Zalán a népzenei együttes tagjaként gyakran lép színpadra, s mint mondja, a népzene iránti elkötelezettségében családján kívül, a közönség szeretete is motiválja. Róla szóló írusunk az 5. oldalon található, ahol olvashatnak még a vérplazmacentrum működéséről is.

A közérdekű információk, meghívók, pályázati felhívások mellett a 8. oldalon egy új sportág mutatkozik be. A darts, melynek gyakorló pályáját a napokban avatták fel a művelődési központban.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepe

Programajánló

XIII. Hajdúböszörményi Írótábor

Július 23. 08:00 - Július 27. 23:00

Rendezvénynaptár tervezet 2024.

December 31. 09:01 - December 31. 23:00

Látnivalók

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér

Görög katolikus templom

Hajdúböszörmény