2021. január 19., kedd |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

2020. október 28. 11:15 Közérdekű

A Szabadhajdú október 30-ai számában tudósítást olvashatnak az 56-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából megrendezett emlékezésről. A járvány miatti óvintézkedések miatt Kovács Attila önkormányzati képviselő, iskolaigazgató, illetve a Középkerti-iskola tanulóinak műsorát az érdeklődők Hajdúböszörmény közösségi médiafelületén tekinthették meg. Munkatársunk ennek alapján készítette tudósítását, melyet az újság 1. oldalán találhatnak.

A hét arca ezúttal a négy évtizede a pedagóguspályán dolgozó Várdai Gáborné. A róla készült portrét a lap 2. oldalán találják az olvasók.

Egykor a pásztorok egész vagyonukkal feleltek az állatokért. A behajtáskor, amikor a jószág havat hozott a hátán, elszámoltak a rájuk bízott jószágokkal. Hajdúböszörményben, a napokban a Tájházakban idézték fel a behajtás ünnepét, s mutatták be az állattartáshoz szorosan kapcsolódó csengőket. A programról az újság 3. oldalán találhatnak beszámolót. S itt olvasható a böszörményi rendőrök elismerése is.

Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek köszönhetően jelentősen nőtt a családok támogatása. Az erről készült összefoglalót és a halottak napjához kapcsolódó jegyzetet a Szabadhajdú 4. oldalán találhatják az olvasók. Akik ezúttal is több közleményt és hirdetményt is olvashatnak az újság 6-7-8. oldalán.

Legfrissebb hírek

Vörös kód figyelmeztetés a hajléktalanok védelme érdekében

Január 16. 18:44

Online előadás a kultúra napján

Január 15. 14:24

Galériáinkból

Zelemér

Programajánló

Látnivalók

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér