2021. július 28., szerda |

Látni és látszani 2017 - egymásért Hajdúböszörményben

2017. december 18. Egyéb/Archív

Az országos kampány, amely a járművek kivilágítását, valamint a kerékpárosok és gyalogosok láthatóságának javítását célozta meg, december 8-án lezárult. A kampánnyal kapcsolatosan több alkalommal lakossági felhívást tettünk közzé annak érdekében, hogy a közlekedési baleseteket megelőzzük.

Ennek keretében a kerékpárral munkába igyekvőket a kora reggeli órákban célirányosan ellenőriztük és láthatósági mellényt, valamint karszalagot osztottunk ki.
Az év további időszakában, valamint a jövő évben is hangsúlyozni fogjuk a láthatóság fontosságát.
Az elmúlt időszakban nem történt olyan közlekedési baleset, amely a láthatósági mellény, vagy a világítás hiánya miatt következett volna be.
A helyi tv adásnak köszönhetően többen jelentkeztek a rendőrkapitányságon, hogy igényt tartanak lámpára, mellényre. Volt, hogy nagymama az unokáját kísérte el, valamint az anyuka a 13 és 14 éves gyerekeinek jött fényvisszaverő eszközökért a Rendőrkapitányságra. Voltak olyan kisiskolások, akik egyedük érkeztek a rendőrségre és igényt tartottak ilyen eszközökre.

A kerékpár láthatóságának egyik legfontosabb berendezése az első és hátsó világítás, amelynek az összege kb.: 1 hamburger árának megfelelő összeg. Nem nagy összeg, a biztonsága mindenkinek megér ennyit.

A kerékpárosok vonatkozásában felmerülő, és városunkban is aktuális probléma, hogy a kijelölt-gyalogos átkelőhelyen a kerékpárosnak nincs elsőbbsége. Azoknak a kerékpárosoknak, akik szabálytalanul járművükön fent ülve áthajtanak a kijelölt-gyalogos átkelőhelyen, felelősségre vonhatóak és szankciót alkalmazhatnak velük szemben a rendőrök.
A téli időszakban a gépjárműveknek megnő a fékútjuk, és nem biztos, hogy a szabálytalan kerékpárossal történő ütközést fékezéssel el tudja kerülni.
A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél több esetben ki van téve az alábbi feliratú tábla „ Hajtva tilos! Tolva szabályos! „
Kréjük a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a szabályokat.
Nem csak a kerékpárosra hat hátrányosan a hideg időjárás, hanem figyelmetlenebb a gépjárművezető is, vagy esetleg nem jól lát a párás, jeges szélvédőn keresztül. Ne bízzunk másban, ne bízzunk a szerencsénkben!
Az év hátralevő részében továbbra is azon fogunk igyekezni, hogy ne történjen közlekedési baleset, az ünnepek minél boldogabbak, gondtalanabbak legyenek mindannyiunknak!


Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

Legfrissebb hírek

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Hamar elfogták a csalókat a hatóságok

Július 26. 15:56

Galériáinkból

Hagyományörző Nap és Országos Cifraszűrős Találkozó

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

II. világháborús emlékmű

Honvéd utca

A 17. Bocskai huszárezred emlékműve

Ady Endre tér