Kitüntetésben részesültek a véradók

2023. november 29. 16:27 Közérdekű

November 27. „A véradók napja”, ezen jeles esemény alkalmából a mai napon zajlott a Városi véradók ünnepsége a Polgármesteri Hivatal Bársony András termében.


Kitüntetésben részesültek a véradók

Az ünnepség a Bocskai István Gimnázium kilencedikes diákjainak műsorával kezdődött, akik Aranyosi Ervin Megváltozik a világ című versét szavalták el.

Fórizs László a Vöröskereszt területi szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy 500 ezer egységnyi vérre van szükség évente, melyet a véradóknak köszönhetünk. Városunkban idén 26 alkalommal szerveztek véradást, melyen 1000 önkéntes- közülük 97 fő első alkalommal- adott vért. Az idei évtől Fórizs László kezdeményezésére külön kitüntetésben részesítik a több generációs véradó családokat. Az idei esztendőben Rákos Antal nagyapát, aki százhússzoros véradó, fiát Rákos Zoltánt, aki százszoros véradó, és unokáját Rákos Lillát, aki háromszoros véradó ismerték el. Kiemelte beszédében, hogy a véradás egy önzetlen, belülről fakadó cselekedet, ők azok, akik sok esetben az utolsó lehetőséget jelentik egy beteg ember számára. Elmondta, hogy a mai napon 97 véradó részesül elismerésben, közülük van, aki 130 alkalommal nyújtotta karját. Beszéde végén köszönetét és gratulációját fejezte ki minden véradó számára.

Ezt követően Bertalan Gellén Viktória és Tóth Donát műsorát hallgathatták meg a jelenlévők, majd átadásra kerültek az elismerések és kitüntetések.

 

Fotó: Horváth Tamás

Legfrissebb hírek

Kiss Attila tartott vezetői ügyfélfogadást

Február 28. 12:55

Csőtörés miatt félpályás útlezárás lesz a Táncsics Mihály körúton

Február 28. 08:47

Galériáinkból

Hajdúböszörményi Partnerségi Nap

Programajánló

Szemenszedett IGAZSÁG avagy hazudni tudni kell!

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 8. 19:00

Futókörök Napja

Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont (Hajdúböszörmény, Nagy István utca 38/a)

Április 27. 08:45

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér