2021. október 22., péntek |

Bocskai István Általános Iskola

Hajdúböszörmény, Bocskai tér 11.

Elérhetőségek

(52) 229-164, (52) 561-429
info@bocskaia-hbosz.sulinet.hu
www.bocskaia-hbosz.sulinet.hu
Vezető: Takácsné Bíró Zsuzsa

Az intézmény a legrégebbi és egyben a legnagyobb iskolája Hajdúböszörménynek. Az első és második évfolyamon tanuló gyerekek az iskolai élettel a Káplár Miklós utcai épületben ismerkednek meg, ahol otthonos környezetben, parkosított udvaron tehetik meg az első lépéseket. Az átmenetet az óvoda és az iskola között az egész napos rendszerű tantárgycsoportos oktatás segíti.
 
A -KÖZÖS KINCS- deszegregációs pályázat kapcsán a város vezetése tökéletes befogadó partnernek találta az intézményt, így harmadik évfolyamtól a program keretén belül, minden tanév elején néhány tanuló érkezik az iskolába a Kincskereső Óvoda és Iskolából. Cél az esélyegyenlőség biztosítása a továbbtanulásban, nyújtott, kirekesztéstől mentes közoktatási rendszer megvalósítása.
A nyolc évfolyamos alapozó képzés alatt korszerű tudományos ismeretanyagot közvetít az iskola. Olyan praktikus műveltségalapot nyújt, amely lehetővé teszi a tanulók számára az egyre bonyolultabbá váló világunkban az eligazodást, és felkészíti őket a továbbhaladásra, az élethosszig tartó tanulásra.
 
Ennek érdekében ötödik évfolyamtól emelt szintű matematika és emelt óraszámban német, angol nyelv tanulására van lehetőség. A program eredményességét számtalan városi, megyei, országos eredmény tükrözi. A gyerekek igen nagy számban zárják a 8. osztályt alapfokú nyelvvizsgával, amely segíti továbbtanulási esélyeiket.
  
A főtéri patinás épület melletti sportcsarnok ad otthont már negyedik évfolyamtól az informatikaoktatásnak. A csarnok adta lehetőségeket természetesen a sport megszerettetésére, a szabálytudat formálására, a kitartó akaraterőt igénylő testedzésre használják a tanulók örömeire. Eredményeink széles körben ismertek. Az ötödik évfolyamon induló úszásoktatást, az uszoda adta lehetőségeket országosan is elismerik már évek óta.
 
A gyerekek kikapcsolódását számos szabadidős rendezvények szolgálják. A Bocskai-napok rendezvénysorozata minden tanulónak kínál érdekes eseményt. 
A nevelő - oktató munkát segíti a Bocskai Alapítvány.

Legfrissebb hírek

Átadták a beruházást

Október 22. 18:54

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Október 20. 13:51

Galériáinkból

Debrecen Helyörségi Zenekar jótékonysági hangversenye

Programajánló

Behajtási ünnep

Október 30. 09:00 - Október 30. 17:00

Rendkívüli nyitvatratás a Városi Piacon

Október 31. 07:00 - November 1. 11:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocska István tér - Hajdúságu Múzeum térre néző fala

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér