Betegelégedettségi vizsgálat: A Hajdúböszörmény ESZ-V Nonprofit Kft. betegei elégedettek az ellátással

Április 17. 08:23 Közérdekű

A Hajdúböszörmény ESZ-V Nonprofit Kft. legutóbbi betegelégedettségi vizsgálatának eredményei, melynek során a betegek véleményét kérték a szakrendelői tevékenységekről, igazolta, a szakrendelések működésnek szükségességét és az ellátás színvonalának minőségét.

Betegelégedettségi vizsgálat: A Hajdúböszörmény ESZ-V Nonprofit Kft. betegei elégedettek az ellátással

A kérdőívek önkéntes alapon kerültek kitöltésre, a Kálvin téri, valamint az Uzsok téri szakellátásra vonatkozóan. A demográfiai adatok azt mutatták, hogy mind az életkor, mind az iskolai végzettség és a nem tekintetében vegyes volt a betegek összetétele.

Az eredmények szerint a betegek 60%-a előjegyzés alapján érkezett, és ugyanennyien találták elfogadhatónak az időpontkérés és a vizsgálat között eltelt időtartamot. 19% túl hosszúnak ítélte. A megkérdezettek 81 %-ának nem okoz gondot a beteghívó rendszer használata. Az orvosok megítélése tekintetében 87 %-ban elégedettek az orvosok munkájával. A betegek 77 %- a elégedettnek ítélte meg a kapott tájékoztatást, és összeségében a rendelőt 89-95 %-ban tartják megfelelő tisztaságúnak.

A betegek 90%-a újra igénybe venné a szolgáltatást, ami jelzi az elégedettséget és bizalmat az ellátók iránt. A vizsgálati eredmények igazolják a szakrendelések szükségességét.

A fokozódó igényekhez való alkalmazkodás szükségessé teszi folyamatos monitorozását a betegforgalmi adatoknak és véleményeknek, ennek megfelelően az intézmény tervezi, hogy továbbra is rendszeresen megkérdezi a betegeket véleményükről a szolgáltatások javítása és a magas színvonal fenntartása érdekében.

Fotó: Horváth Tamás

Legfrissebb hírek

Tájékoztató áramszünetről

Május 23. 10:29

Vármegyei Kórusfórum Hajdúböszörményben

Május 23. 08:25

Galériáinkból

Talpunk alatt történelem régészeti kiállítás megnyitója

Programajánló

Belvárosi Street Food Fesztivál

Részletek és koncertek hamarosan!

Július 12. 09:00 - Július 14. 23:00

Sodrásban

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Június 3. 08:00 - Június 5. 23:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Hajdúsági Múzeum

Hajdúböszörmény - Főtér