2015/09/09

Sajtóközlemény

„Hajdúböszörmény közvilágítás energiatakarékos átalakítására” tárgyú KEOP-5.5.0/K/14-2014-0039 SZ. Projekthez kapcsolódóan.

Teljes mértékben pályázati támogatottsággal valósul meg a város közvilágításának korszerűsítése. A beruházás 460,44 millió forintba kerül. Ennek eredményeként a lámpatestek, a fényforrások teljes cseréjét végzik el a szakemberek, LED –típusúakra. Fontos momentum még, hogy az új eszközök révén jelentős mértékben csökken a széndioxid kibocsájtás.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy csak azok az utcák maradnak ki a fejlesztésből, amelyeknek közvilágítási korszerűsítése már korábban megtörtént. Ez a Bocskai tér, Petőfi, Korpona és II Rákóczi Ferenc utcákra vonatkozik. A közbeszerzési eljárás nyertese a Hajdúböszörmény 2015 konzorcium lett, amelynek az ELIOS INNOVATÍV ZRT.,és a SAG Hungaria a tagja. A beruházás megvalósítása Szeptember második felében kezdődik, s a kivitelezők szándéka szerint október végére fejeződik be.

A sajtótájékoztató zárásaként ünnepélyes keretek között írták alá a megvalósításról szóló megállapodást az érintett felek.

Megvalósítás végső határideje: 2015.

További információ kérhető:

Gajdán Viktor

Pályázati referens

+36-52/563-229

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Meghívó

  1. szeptember 9-én (szerdán) 1400 órai kezdettel sajtótájékoztatót tartunk, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

A sajtótájékoztató témája:      Hajdúböszörmény közvilágításának energiatakarékos átalakítása és a kivitelezési szerződés ünnepélyes aláírása

A sajtótájékoztató helye:       Városháza, Bocskai terem

4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1. sz. I. emelet 58-as szoba

A sajtótájékoztatót tartja:

Kiss Attila polgármester

Sájer Gábor az ELIOS INNOVATÍV Zrt. vezérigazgatója, a Hajdúböszörmény 2015. Konzorcium képviseletében

 

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Hajdúböszörmény, 2015. szeptember 4.

Üdvözlettel:

Kiss Attila

polgármester

 s.k.


 

Sajtóanyag

 

Projekt címe: Hajdúböszörmény közvilágításának energiatakarékos átalakítása

Projekt azonosító száma: KEOP-5.5.0/K/14-2014-0039

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a 252/2014 (IX.25.) Önk. sz. határozat 2. pontja alapján 2014. őszén pályázatot nyújtott be „Hajdúböszörmény közvilágításának energiatakarékos átalakítása” tárgyban az Új Széchenyi Terv Környezet és Operatív Program KEOP-5.5.0/K/14 jelű pályázati felhívására.

  1. év elején értesült önkormányzatunk a KEOP Irányító Hatóságtól (KEOP IH) arról, hogy a 100%-os támogatottságú pályázatunk pozitív elbírálást kapott, és a projekt megvalósításához bruttó 460.435.179 Ft támogatást nyertünk el.

A projektben kizárólag a lámpatestek, fényforrások, előtétek felújítására, cseréjére lehetett pályázni. Új lámpatestek, oszlopok, kandeláberek kihelyezésére, telepítésére nem volt lehetőség pályázni. Emiatt a városunkra vonatkozó pályázati elképzelésben a meglévő (közel 3.500 db) városi közvilágítási lámpatesteket kívánjuk LED típusúra lecserélni. A LED típusú lámpatestek fogyasztása kisebb, élettartamuk hosszabb és kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos nagynyomású nátrium- és higanylámpák. A fejlesztéssel kb. 35%-os energia megtakarítás érhető el, illetve a közvilágítási rendszer karbantartási költsége is csökken. A fényforrások kiválasztásánál feltétel, hogy az utca megvilágítási szintje ne csökkenjen a korábbihoz képest.

A projektben szerepel a város teljes területének, így a külterületi városrészeknek is a közvilágítási korszerűsítése. A projektből csak azok az utcák maradtak ki, amelyek esetében a közvilágítás korszerűsítése az utóbbi években megtörtént (Pl. Bocskai tér, Petőfi u., Korpona u., II. Rákóczi F. u., stb.)

 

A projekt keretében elkészített tendertervek alapján önkormányzatunk nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását indította el 2015. júniusában a lámpatestek beszerzésére és felszerelésére vonatkozóan. A közbeszerzési eljárás 2015. augusztus 28.-án eredményesen lezárult, mely keretében a Hajdúböszörmény 2015 Konzorcium (vezető tag: ELIOS INNOVATÍV Zrt., konzorciumi tag: SAG Hungaria Kft.) került kiválasztásra a kivitelezési feladatok ellátására, mint a legkedvezőbb ajánlatot tevő induló. A projektben meghatározott munkákat a konzorcium nettó 348.929.132,- Ft +ÁFA (bruttó 443.139.998 Ft) szerződéses áron végzi el. A szerződés ár 100%-ban finanszírozható az elnyert támogatásból, az önkormányzatnak további önerőt nem kell biztosítani a költségvetésből.

A beruházás várhatóan 2015. szeptemberének második felében indulhat el az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt-nek és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, mint az állami utak kezelőjének a jóváhagyását követően, és előreláthatólag 2015. októberének második felére kerülhet megvalósításra a projekt.

 

Kelt: Hajdúböszörmény, 2015. szeptember 3.

 

LETÖLTHETŐ Kommunikációs terv

Képek