2007. augusztus 1-jétől városunkban az intézményi átszervezések következtében az óvodák három egységbe tartoznak. A nevelőtestület és a szülők ötletei alapján a mi egységünk a Csillagvár Óvoda elnevezést kapta.

Óvodai egységünk 20 csoporttal működik, 520 gyermek nevelését biztosítjuk. A csoportok többsége vegyes összetételű. Óvodai nevelésünk családias, derűs légkörben folyik. A gyermekek érdekeit, megfelelő fejlődését szem előtt tartva, a gyermekek színvonalas nevelését szakképzett pedagógusok és dajkák segítik.  Akik elkötelezettek a minőségi munka iránt.

Meggyőződésünk, hogy a pedagógusoknak és a szülőknek együttesesen kell részt venniük a gyermekek nevelésében, ezért rendkívül fontosnak tartjuk a szülőkkel való hatékony kommunikációt, együttműködést és szorgalmazzuk aktív részvételünket az óvodai életben.

A 3-6 éves gyermek alapvető tevékenysége a játék. Az óvodáskor végéig ez a színtér ahol a legeredményesebben, leghatékonyabban játszódik le a tanulás.

Mindennapi tevékenységeinket is ezen keresztül bontakoztatjuk ki, áthatja egész óvodai életünket. A játékba integrált tanulással biztosítjuk a folyamatos fejlődést a gyermekek számára. Kiemelt célunk: a gyermekek széleskörű érdeklődésének felkeltése, és az érdeklődésének megfelelő tevékenységek biztosítása.
Nagy hangsúlyt fektetünk azoknak a szociális és értelmi, érzelmi területek tudatos és tervszerű fejlesztésére, melyek biztosítják a gyermekek sikeres iskolai felvételét és beilleszkedésüket. Nevelési elvünk alapja: hogy minden gyermek egyedi és különálló személyiség, amiből adódóan egyéni bánásmódot és saját fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést igényel.
 

Nevelési programunk szerves része:

- Környezet szeretetére, védelmére nevelés
- Egészséges életmódra nevelés
- Hagyományápolás
- Anyanyelvi nevelés

A képességfejlesztés megvalósítását segítik egyéb programjaink:

- Rendszeres kirándulások (amelyben az egész család részvételére is lehetőség van)
- Bábelőadások
- Zenei foglakozások
- Néptánc
- Fejlesztő foglakozások

Óvodánkban szakképzett logopédus, fejlesztőpedagógus segíti a gyermekek felzárkóztatását. Gyermekorvos kíséri figyelemmel a gyermekek egészséges fejlődését.Az egység vezetője: Leleszné Sveda Klára.

Az egység székhelye: Hajdúböszörmény, Kölcsey Ferenc u. 1.

Tagóvodája: Hajdúvidi Óvoda

Telephelyek:

- Hét vezér úti telephely
- Dobó István úti telephely

Telefon:
52/227-781
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Körzethatárok