2021. július 30., péntek |

Vigyázzunk rájuk!

2017. november 21. Hivatalos

Az idei esztendőben mintegy száz fa ültetésével teszi az Önkormányzat még élhetőbbé, még zöldebbé a városunkat – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a mai napon tartottak a Baltazár Dezső utcán. Kiss Attila polgármester elmondta, az előző évek gyakorlatának megfelelően ősszel válik esedékessé Hajdúböszörmény belterületi fasorainak megújítása, valamint az újabb fasorok ültetése.

A korábbi évek koncepciója az volt, hogy a város bevezető útjai mellett újuljanak meg a fasoraink. Ezt az elvet követve 2012-ben történt fásítás a Külső-Hadházi utca jobb oldalában, majd 2015-ben a bal oldalában, ahol gömbakác fasor került kialakításra. Továbbá az Árpád utcai gömbszivarfák cseréje is megtörtént, a városi klímának megfelelő díszkörte fafajjal.
Az idei faültetések a Jókai Mór utcát, a Szoboszlói utcát, a Csomaközy utcát, valamint a Baltazár Dezső utcát érintik. Ez utóbbinak a páratlan oldalába negyvenegy csörgőfát telepítenek – tette hozzá a városvezető.
A tájékoztató további részében Sőrés István alpolgármester köszönetét fejezte ki a városrész képviselőjeként, valamint az ott élők nevében a fásításért. Törődjünk a facsemetékkel, vigyázzunk rájuk, mindannyian! – zárta gondolatait Sőrés István.
Kiss Csaba kertészmérnök hozzátette, a csörgőfa virágzásakor, lombhulláskor egyaránt esztétikai örömet okoz majd a városban járóknak, amely a régi időket is idézi, minthogy az utcát korábban is ez, a környezeti ártalmaknak jól ellenálló fafaj díszítette.
Koláné dr. Markó Judit jegyző zárásként megfogalmazta, a fásítás, bár évek óta kiemelt jelentőségű a város életében, a jövőben is nagy szerepet kap, gondoljunk csak a „Zöld város kialakítása” projektre.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

HTE - Agenta Girls Szekszárd FC NB I női futsal mérkőzés

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény

Dávid és Góliát - Az 1956-os forradalom emlékműve (Losonczy Géza Emlékpark)

Honvéd utca - Losonczy Géza Emlékpark