2020. szeptember 25., péntek |

Veress Ferenc Szakképző Iskola

Hajdúböszörmény, Enyingi Török Bálint u. 5/a

Elérhetőségek

(52) 228-615
vsfszki@veressf.hbosz.sulinet.hu
www.veressf-hbosz.sulinet.hu
Vezető: Rózsáné Ócsai Edit

Az iskola 2009-ben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. Szakmunkásképző iskolából vált szakiskolát és szakközépiskolát is működtető szakképző intézménnyé.
Jelenleg 600 tanuló végzi tanulmányait az Enyingi Török Bálint utcán lévő főépületben, a Kálvineumban és a Városkert utca 38. alatt lévő Központi tanműhelyben 48 pedagógus segítségével. Az oktató-nevelő munkát segíti iskolánk könyvtára, amely 21 000 kötettel, számítógépekkel áll a tanulók és pedagógusok rendelkezésére.
 
Az iskola megújuló és bővülő profilkínálattal próbál a munkaerő piaci kívánalmaknak, korszerű szakképzési követelményeknek megfelelni. Iskolarendszerű képzés mellett, mint akkreditált felnőttképző intézmény felnőttképzéssel is foglalkozunk, ezzel is biztosítva a munkaerőpiac gyorsabb igényeinek kielégítését. Továbbá ECDL vizsgaközpontként is működünk.
A szakközépiskolai képzésben oktatott szakmák: informatika, vendéglátás-idegenforgalom, közgazdaság, kereskedelem - marketing üzleti adminisztráció.
 
A szakiskolai formában elsajátítható szakmák: bútorasztalos, kőműves, élelmiszer-és vegyi áru eladó, szakács, pincér, fodrász, energiahasznosító berendezés szerelője.  A 2012/2013-as tanévtől újra indítjuk a géplakatos és a női szabó képzést.
 
A környék legmodernebb tankonyhája, taniroda, multicenter, több számítógépes szaktanterem segíti a pedagógusokat abban, hogy a legkorszerűbb körülmények között neveljék, oktassák a tanulókat. A korszerűség mellett törekszik az iskola az otthonos, tiszta, esztétikus környezet kialakítására is. Nem minden iskola büszkélkedhet gondozott parkkal, iskolaudvarral, mint a Veress Ferenc Szakképző Iskola.
Tanulóink látókörének szélesítéséhez külföldi kapcsolatok építésével is hozzájárul az iskola, melynek keretében szakmai gyakorlaton vehettek részt a szakiskolások Lübeckben, Jénában.
Az oktató-nevelő tevékenység mellett hagyományosan megrendezésre kerülnek a diákoknak szóló szabadidős programok is. Különösen említésre érdemes a karácsonyi hét rendezvénysorozata és a Veress Ferenc hét eseményei. Folyamatosan megjelenik Diákszáj néven az iskolaújság, működik az iskolarádió. 
 
Az iskola színes diákrendezvényeinek megszervezését és lebonyolítását a 2006-ban megalakult Veress Diákalapítvány támogatja. Az alapítvány vagyonát nagy részben tanulóink és szüleik nagylelkű felajánlása képezi.
Intézményük rendelkezik saját pihenőházzal Füzérradványban, mely tökéletes helyszíne osztálykirándulásoknak, tanulóink és munkatársaink szabadidejének eltöltésére. 
 
Pályázati forrásokkal próbáljuk az iskolai életet színesíteni, az oktatáshoz szükséges eszközöket korszerűsíteni. 
Hajdúböszörményi iskolai könyvtárak informatikai és könyvtári együttműködése nevű TÁMOP-os pályázaton nyert városunk öt iskolája. 2010-2012 között e pályázatból újítottuk fel könyvtárunk bútorzatát. Meghívtuk Vujity Tvrtko Pulitzer-díjas újságírót diákjainkhoz közönségtalálkozóra. Egy hetes budapesti olvasótábort szerveztünk tanulóinknak. A könyvtárak dokumentumait feldolgozó közös informatikai adatbázist hoztunk létre, mellyel 24 órás elérhetőséget biztosítunk. Közös könyvtári honlapot üzemeltetünk www.hbik.hu néven. 
 
A Veress Ferenc Szakképző Iskolában már régóta aktív környezetvédelmi munka folyik. 
A hagyományos éves feladatok mellett – mint például jeles napok megünneplése, kilencedikesek faültetése, különböző szakemberek előadásainak tartása, a helyi hulladék feldolgozó megtekintése, versenyek, vetélkedők szervezése, projekt hét - mindig igyekeznek a pedagógusok különleges és új programokat szervezni az iskolai tanulóközösségnek. 
Így sikerül szinte minden évben darulesre a Hortobágyi Nemzeti Parkba elvinni a tanulókat. Az iskolánkban három éve szelektív hulladéktárolót is elhelyeztek, a diákok környezet tudatosságának, környezet kultúrájának és környezet etikájának fejlesztése érdekében. 
Ennek kapcsán próbáljuk a pályázatok lehetőségeit is kihasználni . „Közösen az élhető jövőért” KEOP-6.1.0/A/09-2010-0003 számú pályázatán elnyert forrással az intézmény célja, hogy a tanulók körében a környezettudatos magatartást, fenntartható életmódot erősítsék, népszerűsítsék. 
A Szó-kor-kép pályázat keretében 50 emlékgyűjtéses kisfilmet készítettek diákjaink az 1939-89 közötti történelmi időszakra emlékező interjúalanyokkal.
Negyedik éve indítottuk útra Dia-mond elnevezésű tehetséggondozó kompetenciafejlesztő országos tanulmányi versenyünket a Digitális Irodalmi Akadémia ismeretanyagára kidolgozott feladatlapokkal.
 
2012-ben csatlakozott intézményünk a Nemzeti Tehetség Program hálózathoz regisztrált Tehetségpontként.

Legfrissebb hírek

Kosárpalánta toborzó

Szeptember 24. 09:39

MEZŐGAZDASÁGRÓL A MEZŐGAZDASÁGÉRT

Szeptember 24. 09:37

Galériáinkból

Hajdúhét 2017

Programajánló

Középkerti nap

Október 3. 08:00 - Október 3. 17:00

Zúzós-Zúza fesztivál

Október 3. 09:00 - Október 3. 17:00

Látnivalók

Dávid és Góliát - Az 1956-os forradalom emlékműve (Losonczy Géza Emlékpark)

Honvéd utca - Losonczy Géza Emlékpark

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér