2021. július 30., péntek |

Újabb kivitelezési munkálatok indulnak a Fürdőkertben

Június 21. 08:05 Közérdekű

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattal mint konzorcium vezetővel és további hat megyei településsel közösen sikeresen pályázott a Magyar Szürkék Útja kulturális tematikus turisztikai útvonal kialakítására a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú Európai Uniós TOP-os pályázati felhívás keretében.

A projekt révén létrejön egy, Hajdú- Bihar megye területén húzódó tematikus turisztikai útvonal és hálózat, ahol bemutatásra kerül a korabeli állattenyésztés -hangsúlyosan a szürke marha tenyésztés-, a hozzá kapcsolódó pásztorélet, kézművesség, kereskedelem és közigazgatás egy-egy meghatározó és különleges helyszíne, megfelelő infrastruktúrával és marketing eszközökkel. Tervezett útvonal: Debrecen - Hajdúböszörmény - Hajdúnánás - Balmazújváros - Nagyhegyes - Hortobágy - Nádudvar - Hajdúszoboszló – Debrecen.

A hajdúböszörményi projektelem a Magyar Szürke Emlékház és Kézműves udvarnak, valamint egy bemutató kocsiszínnek a kialakítását foglalja magába, melyeknek a Fürdőkerti Rendezvény és Turisztikai Szabadidőpark biztosít helyszínt..

A tematikus turisztikai út hajdúböszörményi projektrészének megvalósulása 2021. június 14-én egy fontos állomásához ért, ugyanis megtörtént a létesítmények kivitelezési munkáit végző cég részére a munkaterület átadása, így a napokban a Fürdőkert területén újabb kivitelezési munkák kezdődhetnek meg.

A kivitelezési munkák nem zavarják a Fürdőkerti egyéb szolgáltatások (étterem, játszótér, futókör, labdarúgópálya, teniszpálya) elérhetőségét, de ezek használata, megközelítése során felmerülő esetleges kisebb kellemetlenségek kapcsán kérjük a lakosság megértését, türelmét és körültekintését. A Magyar Szürkék Útja tematikus úthoz kapcsolódó böszörményi beruházás várhatóan 2021. évvégéig fejeződhet be.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

VI. Hajdúsági Expo

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér