2021. július 28., szerda |

Tiszta öröm

2018. január 24. 15:14 Egyéb/Archív

Konferencia keretében mutatták be Csiha László egykori gimnáziumi tanár, a város díszpolgárának írásaiból összeállított kötetet, január 22-én, a városháza Báthory-termében. A könyvet Gyulai Edit és Gyulai Sándor és Lévai Antal szerkesztették.

Kiss Attila polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Csiha László is azok közé tartozott, akik nagyon sokat tettek a magyar kultúráért. Sajátos böszörményiséget közvetített az embereknek, amely csak rá volt jellemző. Örömét fejezte ki, hogy a kötet révén is emlékezhetnek rá, tisztelői.
 
Ezt követően a Gyulai Edit, és Lévai Antal szerkesztők beszéltek a kötet létrejöttéről, a gondolattól a megvalósításig. Ebben nagy szerepe volt Csiha Lászlóné Erzsike néninek is.  Kövér György történész nyitotta meg a konferenciát, aki a pályatársak és a barátok nevében emlékezett Csiha Lászlóra. Elmondta: derűs, segítőkész alkat volt. Megemlítette: nagy szerepe volt abban, hogy visszafűzte őt a gimnáziumhoz és a városhoz. Büszkén azonosult böszörményiségével.
 
Egy filmbejátszás erejéig „megelevenedett” a hallgatóság előtt Csiha László alakja.
 
Ungvári Jánosné, a Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület képviseletében emlékezett egykori munkatársára, aki önzetlenül segítette az egyesület munkáját. 
Papp-Für János, aki a Kertész László Irodalmi Kör nevében idézte meg kapcsolatát Csiha Lászlóval, akinek gondolatait Barak Beáta újságíró tolmácsolta.
 
Balla Sándor, a Vasvári Pál Társaság elnökeként emlékezett a kollégára, barátra, kulturális közéleti emberre, aki élete végéig meghatározó szerepet töltött be a város életében.
Gyulai Sándor, a Bocskai téri Református Egyházközség gondnokaként és presbitereként az iskoláról, a városról, a hitről való közös beszélgetésekre emlékezett.
Az emlékezők között volt még Magi Csaba Antal, a gimnázium tanár, zárszót pedig Kacsó Márton mondott, az egykori tanítványok nevében.
Gargya Imre
 

Legfrissebb hírek

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Hamar elfogták a csalókat a hatóságok

Július 26. 15:56

Galériáinkból

Hajdúhét 2017

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér