2020. november 29., vasárnap |

Sporthírek

2019. március 12. 09:19 Sport

FUTSAL
Győzelem Miskolcon
NB I női futsal, 16. forduló: Miskolci Vénusz - HTE 2-3 (0-3)
Gól: Tell Zsófia, Pádár Anita, Benkő Mónika

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Benkő Mónika, Mogyorósi Zsuzsanna, Nagy Anikó, Szilágyi Mariann, Nagy Mária, Farkas Éva, Madzin Dóra. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien: „Miskolcon soha nem könnyű nyerni, de mindenképpen a három pont megszerzése volt a célunk. Nagyot kellett küzdeniük a játékosaimnak, és nem csak az ellenféllel szemben. De le a kalappal előttük, mert annak ellenére, hogy egy emberünket kiállították és három kisbüntetőt is ítéltek ellenünk, valamint hogy sérülések és betegségek miatt a mérkőzés végén szinte már cserélni sem tudtunk, sikerült megszereznünk a győzelmet.”

Véget értek a téli megyei futsal bajnokságok és kupák

A HTE U14 fiú csapata 15 csapatból a 8. helyen végzett a bajnokságban. U15 korosztályunk 13 csapatból a 6. lett. A kupában ezüstérmes lett ugyanez a korosztály.

Az U17-es fiúk 8 csapatból a 2. helyen végeztek. U19-eseink pedig 8 csapatból lettek

4. helyezettek.

A leányok az U19 és az U15 kupában indultak. Mindkét kupa két fordulós volt. Az U15-ös lányok a csoporttornán 3. helyen végeztek, az alsó-házi tornát pedig megnyerték, ezzel összesítésben 8 csapatból 5. lettek. Az U19-es lányok a csoport tornát fölényesen nyerték. A felső-házban Balmazújváros ellen győztek az elődöntőben, a döntőben pedig a Debreceni Honvéd együttese ellen szoros mérkőzésen 2-1 arányban alulmaradtak, így ezüstérmesek lettek.

LABDARÚGÁS

Megyei I. o. felnőtt, 18. forduló: DASE (Debrecen) – HTE 0-7 (0-3)
Gól: Oláh Norbert (3), Barna Béla, Kerekes Bence, Kovács Milán, Bányász Krisztofer

HTE: Csorvási Tamás (80’ Nagy Máté) – Oláh Norbert, Tóth Tamás, Borbély Milán, Szathmári Zsolt, Hortó Attila (73’ Bányász Krisztofer), Misák Sándor (68’ Tóth Bertold), Kovács Milán (68’ Nagy Máté), Barna Béla, Kerek Balázs (46’ Linzenbold Zsolt), Kerekes Bence (60’ Bereczki Tamás). Edző: Igor Bogdanovic.

Igor Bogdanovic edző: „Olyan mérkőzésen vagyunk túl, ami a kötelező győzelem kategóriába tartozik. Úgy kellett pályára lépnünk, hogy csakis a három pont megszerzése lehet az elfogadható cél. Szerencsére a játékosok az első perctől az utolsóig koncentráltan, együttműködve, megoldották a feladatot. A labdaszerzések működtek, a labdabirtoklásunkból pedig sikerült szép támadásokat vezetnünk és gólokat szereznünk. Nagyon biztató volt a játék, ez jó alap a további építkezéshez.”

Megyei U19: DASE (Debrecen) – HTE 2-1 (1-1)

Rákos Csaba edző: „Óriási mezőnyfölényben játszott a csapat, de örök igazság, hogy a focit gólra játsszák. Ebben az ellenfél jobb volt, és két hibánkat góllal büntette. Megyünk tovább, a következő fordulóban hazai környezetben javítunk!”

KÉZILABDA

NB II férfi felnőtt: HTE – Hatvani KSZSE 26-34 (12-15)

Bakos Károly edző: „Ki lehet jelenteni, hogy az idei év bajnokcsapatát láttuk vendégül. A sérültjeink és a távollévők hiányában is szerettük volna megnehezíteni a dolgukat, ami többé-kevésbé sikerült is. Egy másodpercig nem adtuk fel a mérkőzést, aminek nagyon örülök, végig volt tartása a csapatnak. Ha kevesebb ziccert hibázunk, kisebb lett volna a gólkülönbség, de tisztességesen helytálltunk. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást, a továbbiakban is várjuk őket sok szeretettel a mérkőzéseinkre, hiszen nagy szükség lesz rájuk!”

II. o. férfi ifjúsági: HTE – TFSE-KSE (Budapest) 36-29 (17-13)

Bakos Károly edző: „Az élmezőnybe sorolt budapesti csapatot fogadtuk, így tisztában voltunk azzal, hogy ha itthon akarjuk tartani a két pontot, fegyelemre és nagy koncentrációra lesz szükségünk. A kezdeti izgalom után rendeztük sorainkat és az első játékrész végére sikerült meglépni az ellenféltől. A második félidőben is csapatként tudtunk dominálni, és magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy mindig volt egy-egy játékos a kritikus holtpontokban, aki lendített a csapaton és a játékunkon. Gratulálok a fiúknak!”

III. o. fiú serdülő: HTE – DVTK-Eger II. 25-25 (14-14)

NB II női felnőtt: HTE – Lóci DSE (Ózd) 26-25 (16-13)

Nagy Attila edző: „Tavasszal három meccsből hat pontot szereztünk, ami jó. Ellenben akadozik a felállt fal elleni támadójátékunk és a második félidőre csökken a koncentrációnk is, ami nem jó. Folyamatosan saját magunk ellenségei vagyunk, a sok kihagyott tiszta gólhelyzet miatt lett ez a mérkőzésünk is szoros. Javulnunk kell, mert a java csak most jön! Gratulálok a lányoknak!”

III. o. női ifjúsági: HTE – Lóci DSE (Ózd) 24-30 (11-14)
III. o. leány serdülő: HTE – Lóci DSE (Ózd) 29-22 (11-10)

HTE: Zaveczki Alexandra (1 gól), Uzonyi Zsófia (5), Arnócz Nikolett (1), Fegyveres Flóra, Frájter Dzsenifer (5), Frájter Kitti, Komoróczy Gréta (2), Könczöl Ágnes, Kovács Lili, Munkácsi Brigitta, Poczetnyik Dóra Lisa (10), Takács Orsolya (5), Tályai Renáta. Edző: Poczetnyik Mária.

HTE – Arany Sárkány FS Nyírbátor 26-21 (12-13)

KOSÁRLABDA

Óriási győzelem a hadházi fellegvárban
Megyei kosárlabda csapatunk egy végletekig hektikus mérkőzésen megérdemelten győzött a nagyon jó játékosállománnyal kiálló Hajdúhadház együttese ellen.

Megyei férfi felnőtt kosárlabda: Hajdúhadházi KK - HTE 69-74 (25-21, 2-27, 24-8, 18-18)

Dobott pontok: Bereczki Tibor 7p., Ferenczi Péter 2p., Gacsó Tamás 2p., Gellén László 2p., Kerezsi Csaba 11/3p., Remenyik Balázs 12/6 p., Takács Zoltán 16/0 p., Tályai Péter 24p., Torzsa Róbert. Edző: Szabó Tibor.

Elkezdte szereplését a HTE-Gladiátorok U16 fiú csapata a bajnokság legerősebb csoportjában
Az alapszakasz ’C’ csoportját veretlenül nyerő csapatunk eddigi eredményei jutalmaként a legerősebb ’A’ jelű csoportban folytathatja a küzdelmeket. Fő célként a tapasztalatszerzést tűzte ki a csapat elé Szabó Tibor edző, hiszen életkorilag még fiatalabbak a csoport ellenfeleiknél.

A küzdelmeket az Eger, valamint a Salgótarján együttesei ellen kezdte meg a HTE. A nagyon jó játékerőt képviselő, a korosztály legjobbjaihoz csapatok ellen nem sikerült győzelmet szerezni, de nagyon jó hangulatú mérkőzéseken sokat tanulhattak a HTE-Gladiátorok.

RÖPLABDA

Március 9-én Dunakeszin rendezték meg az Országos Mini Bajnokság 6. fordulóját, melyen a HTE U13 leány röplabda csapata a 4. helyen végzett. A csoportban a 2. helyen végeztek a böszörményiek, majd a keresztjátékban alulmaradtak a Békéscsaba jó játékerőt képviselő együttesével szemben. Így a HTE a 3-4. helyért játszott a házigazdákkal, és végül szoros küzdelemben a 4. helyet szerezte meg. A nagy fejlődés már látszik, Miskolc és Kispest együttesei ellen győzelmet szereztek Kiss Imréné tanítványai. A játékosok reggel 10 órától este 17 óráig 5 mérkőzést játszottak kevés szünettel, ami nagy teljesítmény a 11 éves gyerekektől.

HTE – Miskolci VSI ’B’ 3:0 (26:24, 25:15, 25:14)

HTE - Kispest SE ’A’ 2:1 (27:25, 23:25, 25:19)

VS Dunakeszi ’A’ - HTE 3:0 (25:8, 25:14, 25:14)

Békéscsabai RSE SE III. - HTE 2:0 (25:8, 25:11)

HTE – VS Dunakszi ’B’ 1:2 (27:25, 24:26, 24:26)

MECCSAJÁNLÓ

  • 2019.03.16. szombat 13:00, Városi Sportközpont: HTE – Hajdúnánás FK Megyei I. U19 labdarúgó mérkőzés
  • 2019.03.16. szombat 15:00, Városi Sportközpont: HTE – Hajdúnánás FK Megyei I. felnőtt labdarúgó mérkőzés

Legfrissebb hírek

Az első gyertya

November 29. 11:33

Városunk jelenlegi vírushelyzete

November 27. 11:52

Galériáinkból

Közművelődési dolgozók köszöntése

Programajánló

Látnivalók

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér

Dávid és Góliát - Az 1956-os forradalom emlékműve (Losonczy Géza Emlékpark)

Honvéd utca - Losonczy Géza Emlékpark