2021. július 28., szerda |

Sikeres befektetési helyszín lehet Böszörmény

2019. május 24. 11:59 Közérdekű

Együttműködésről megállapodást ír alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere és Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője május 24-én, a Városháza Bocskai-termében. Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere is.

Csaknem 700 millió forintból fejleszti az M35 Ipari Park infrastruktúráját Hajdúböszörmény. A nyolc hektáros terület kiajánlásában és a leendő befektetők felkutatásában nyújt segítséget a városnak az EDC Debrecen. Kiss Attila polgármester elmondta, hogy reményei szerint a megállapodásnak köszönhetően egy erős város, erős régióval még nagyobb szerepet tud betölteni, akár országos szinten is.

Papp László, Debrecen polgármestere számára megtisztelő, hogy az általa vezetett város is részese valamilyen formában ennek a megállapodásnak. A városvezető egyben elismeréssel szólt arról a tudatos városfejlesztésről, amely Böszörményt jellemzi.

Az M35 Ipari Park több mint nyolc hektáros területének fejlesztésére Hajdúböszörmény 667 millió forintos támogatást nyert két esztendővel ezelőtt. Ebből a forrásból építi ki az ipari park alap-infrastruktúráját: elvégzi a közművesítést és a rendszert ráköti a városi hálózatra.

A fejlesztés része az ipari parkhoz vezető Újvárosi utca korszerűsítése is.  Így a beruházás nemcsak az oda betelepülő vállalkozások számára lesz hasznos, de segíti a városban élőket is. Az útburkolat kiszélesítése és felújítása, a csapadékvíz elvezető csatornák kiépítése, a szükséges közműkiváltások elvégzése is megtörténik. A környéken élők így a korábbinál biztonságosabban tudnak majd közlekedni az Újvárosi utca Árpád utca és a 35-ös főút közötti szakaszán. Az infrastruktúra teljes kiépítése várhatóan jövő év nyarára fejeződik be.

Az M35 Ipari Park nyolc hektáros területének fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban nyújt segítséget az önkormányzatnak az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ. A szerződő felek reményei szerint a régió iránt érdeklődő cégek sikeres befektetési helyszíne lesz a hajdúböszörményi ipari park.

Gargya Imre

 

Legfrissebb hírek

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Hamar elfogták a csalókat a hatóságok

Július 26. 15:56

Galériáinkból

VI. Hajdúsági Expo

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér

Városháza

Bocskai István tér 1.