Segítő szándékú önkéntesek jelentkezését várjuk!

2020. március 19. 09:00 Koronavírus

A világjárvánnyá fejlődött koronavírus fertőzés elérte hazánkat is. A járvány egy számunkra ismeretlen, a megszokottól eltérő életvitelre kényszerít most bennünket.

Segítő szándékú önkéntesek jelentkezését várjuk!

Mindenkitől alkalmazkodást és felelősségteljes, fegyelmezett viselkedést igényel. Mint ismeretes, a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoport a 70 év feletti idős emberek. A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Magyarország miniszterelnöke nyomatékosan kérte a szülőket, hogy a március 16-tól érvénybe lépett tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése miatt otthon maradt gyermekek felügyeletét ne a nagyszülőkre bízzák. Sok idős ember és gyermekes család került nehéz helyzetbe.

Ha a 70. évét betöltött személy önként vállalja, hogy nem hagyja el lakhelyét és nincs olyan hozzátartozója, ismerőse, aki az ellátásában segítségére lehet, akkor Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Szociális Szolgáltatási Központ munkatársain keresztül megszervezi az idős emberről való gondoskodást.

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata önkéntesek jelentkezését várja, akik a szépkorúakról való gondoskodásban, valamint a gyermekek felügyeletében feladatot tudnának vállalni. Az önként vállalt munka szervezetten történik: a Szociális Szolgáltatási Központ koordinálásával és felügyelete alatt. Érdeklődni a Szociális Szolgáltatási Központ készenléti ügyeleti telefonszámán lehet: +36-20-271-4096.

                                                                                  Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

Legfrissebb hírek

Böszörmény LEGO-ból

Február 28. 14:12

Közétkezés képekben

Február 28. 14:05

Galériáinkból

Túszfoglyok a hajdúságban történelmi konferencia

Programajánló

Táncoló Hajdúk Néptáncfesztivál

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Április 20. 08:00

A szabin nők elrablása (zenés bohózat)

Sillye Gábor Művelődési Központ

Április 16. 19:00

Látnivalók

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

Őseink szoborcsoport

Kálvin tér