2023. szeptember 24., vasárnap |

Magas kontraszt

Segítő szándékú önkéntesek jelentkezését várjuk!

2020. március 19. 09:00 Koronavírus

A világjárvánnyá fejlődött koronavírus fertőzés elérte hazánkat is. A járvány egy számunkra ismeretlen, a megszokottól eltérő életvitelre kényszerít most bennünket.

Segítő szándékú önkéntesek jelentkezését várjuk!

Mindenkitől alkalmazkodást és felelősségteljes, fegyelmezett viselkedést igényel. Mint ismeretes, a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoport a 70 év feletti idős emberek. A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Magyarország miniszterelnöke nyomatékosan kérte a szülőket, hogy a március 16-tól érvénybe lépett tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése miatt otthon maradt gyermekek felügyeletét ne a nagyszülőkre bízzák. Sok idős ember és gyermekes család került nehéz helyzetbe.

Ha a 70. évét betöltött személy önként vállalja, hogy nem hagyja el lakhelyét és nincs olyan hozzátartozója, ismerőse, aki az ellátásában segítségére lehet, akkor Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Szociális Szolgáltatási Központ munkatársain keresztül megszervezi az idős emberről való gondoskodást.

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata önkéntesek jelentkezését várja, akik a szépkorúakról való gondoskodásban, valamint a gyermekek felügyeletében feladatot tudnának vállalni. Az önként vállalt munka szervezetten történik: a Szociális Szolgáltatási Központ koordinálásával és felügyelete alatt. Érdeklődni a Szociális Szolgáltatási Központ készenléti ügyeleti telefonszámán lehet: +36-20-271-4096.

                                                                                  Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

Legfrissebb hírek

Közlekedő Petőfi című rajzpályázat eredményhirdetése

Szeptember 22. 13:37

Útlezárás az Autómentes nap idejére

Szeptember 22. 10:00

Galériáinkból

Régészet napja 2022

Programajánló

Szécsi-emlékkoncert

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 17. 19:00

IX. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár

Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós utca 3. (Széchenyi iskola melletti terület)

Szeptember 30. 08:30

Látnivalók

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény