2019. július 19., péntek |

Sajtótájékoztató

Február 5. 11:22 Közérdekű

A hétvégén megrendezésre kerülő XII. Hajdúsági Disznótor és IV. Hagyományőrző Népművészeti Napról tartottak sajtótájékoztatót a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidő Központban, február 5-én.

Sőrés István alpolgármester elmondta, ez a város idei egyik legnagyobb rendezvénye, 2008 óta folyamatosan megrendezik. A kezdetekben a Hajdúböszörményi Tájházakban rendezték meg, ám az utóbbi években a látogatók száma megnövekedett, így a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidő Központ ad a programoknak otthont.

Európa keresztény részén nagy hagyomány volt a disznótor, ami manapság egyre hanyatlik. A város számára fontos a hagyomány megőrzése, valamint jó lehetőség arra, hogy a fiatalabb generáció ne csak tankönyvekben, vagy képeken látnak disznótort, hanem élőben is.

Idén 36 főző csapat nevezett, remélik, ugyanennyi hajdúsági eljárással készült ételt kóstolhatnak majd az érdeklődők. A disznótorhoz hozzá tartozik a pálinka is, ebből az apropóból keresik a város pálinkáját.

Szarvas- Szabó Katalin, a Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, a rendezvény főszervezője hozzátette, fontos a hagyományok továbbvitele, valamint hogy összehozzák a családokat, barátokat, különböző generációkat.

A programokat is ez alapján állították össze. A legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozással, gyerekkoncerttel, valamint bábszínházzal várják.  Évről évre próbálják a rendezvényre látogatók igényeit kiszolgálni, így idén fűtött sátorral is várják az érdeklődőket.

 

Kiss Anett

 

Legfrissebb hírek

Emlékpad avatás

Július 18. 15:14

DESZ KEXX Fesztivál

Július 18. 13:08

Galériáinkból

Hangok forradalma

Programajánló

XXVI. Hajdúhét – 2019. augusztus 16-19.

Bocskai tér

Augusztus 16. 08:53 - Augusztus 19.

2019. AUGUSZTUS 1-3. DESZ-KEXX FESZTIVÁL

Hajdúböszörmény - Strandfürdő mellett (Nagy András utca és Arad utca)

Augusztus 1. 09:00 - Augusztus 3. 23:00

Látnivalók

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény