2021. április 18., vasárnap |

Rövidfilm egy kiállításról

Március 3. 13:22 Közérdekű

Az MNL HBML Hajdúböszörményi Fióklevéltára immár 16. éve, a Város napjához kapcsolódóan minden alkalommal szervez történelmi konferenciát és a múzeummal közösen kiállítást.

Legutóbb a Nagy háború és kora, valamint Trianon időszakát dolgozták fel a szakemberek. A konferencia előadásainak írásos bővített tanulmányait hamarosan, a Közszolgálati füzetek 16. kötetében olvashatják az érdeklődők.  Az elmúlt év szeptember 14-i kiállítást pedig, a megnyitása után, november 11-ig (ekkor kellett a vészhelyzet miatt bezárni) sokszázan keresték fel. A gazdag tárgyi, fotó és eredeti dokumentumokat bemutató tárlatról a kiállítás rendezője, Varjasi Imre Gellén Lajossal egy rövidfilmet is készített. Az alkotás a tárlat öt csomópontjához igazodva mutatja be a „Boldog békeidők” időszakát, a háború kitörését, a harcterek borzalmát, az elszenvedett veszteségeket, valamint a trianoni békediktátum országcsonkítását, a hajdúböszörményi hősök előtti tisztelgést.

A filmet több internetes oldalon is megtekinthetik az érdeklődők. Így az alkotás látható a város honlapján, a www.hajduboszormeny.hu oldalon, valamint annak Facebook-elérhetőségén, Hajdúböszörmény város hivatalos oldalán. Ezen túl ráklikkelhetnek a Magyar Nemzeti Levéltár felületére, ahol a Hajdú-Bihar megyei menüpontban szintén lejátszható a kiállítást bemutató film.

 

Sz.H.

Legfrissebb hírek

Tisztelt Szülők!

Április 16. 10:02

A SZAKKÖR – Tudásunkkal kézenfogva

Április 16. 09:12

Galériáinkból

Könyvkarnevál

Programajánló

A Föld Napja Program

Hajdúböszörmény

Április 22. 07:00 - Április 22. 16:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér