"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (l Kor 16, 14.)


Intézményünk a városunk központjában 1995 óta működik. Jelenleg 8 évfolyamon 14 osztállyal. Az elmúlt években a nagy érdeklődésre való tekintettel már két első osztályt indítottunk, terveink szerint a jövőben is évfolyamonként két osztállyal szeretnénk működni. Jelenlegi tanulólétszámunk 370, és 32 főállású pedagógus látja el a nevelő-oktató munkát.


Az iskola tárgyi felszereltsége jónak mondható, hiszen nagy gondot fordítunk az oktatás színvonalának emelésére rendszeres taneszköz fejlesztéssel. Nagy örömünkre szolgál, hogy a növekvő gyermeklétszámnak megfelelően a közelmúltban megvalósult az iskola bővítésének első szakasza, valamint az iskolaudvar és sportpálya teljes felújítása. Terveink között szerepel a kor követelményeinek megfelelő további bővítés és korszerűsítés, étkezde és tornaterem, valamint további tantermek kialakítása.


Pedagógiai programunk legfontosabb alapelvei:    

Intézményeink ugyanazokat a közoktatási feladatokat látja el, mint bármely más önkormányzati iskola, csupán szellemiségében tér el tőlük. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyermekek lelki gondozására, nagymértékű személyes odafigyeléssel és szeretettel. Ez a családias légkör áthatja nevelő munkánk valamennyi területét.
Intézményünk sajátosságai:

1-2. évfolyamon egész napos rendszerű oktatást biztosítunk. 3. évfolyamtól idegen nyelv tanulására van lehetősége a gyerekeknek. Számos szakkörön - dráma, rajz, ének-zene, sport, német, angol, informatika, néptánc - fejleszthetik képességeiket diákjaink. Jól felszerelt számítógépes szaktanterem - 18 multimédiás számítógép, struktúráit kábelezés, internet hozzáférés - várja az informatika iránt érdeklődőket. Évente sikeresen rendezünk tanulmányi kirándulásokat, táborokat, az alsó tagozatosoknak, erdei iskolát. Jól működő alapítványunk anyagilag is támogatja tanulóink táboroztatását.

{wmv}reformatusisk{/wmv}
ha nem jelenik meg a video, akkor kattintson a fenti képre

 


Fiatal, lendületes tantestületünk számos szabadidős programot szervez a gyerekek számára: szüreti bál, gyermeknapok, farsang, iskola hagyományőrző versenyek, diákunk önkormányzati programok. Iskolánkban mái hagyománnyá vált, és a szülők körében nagy sikert arat a leendő elsősök számára "Suliváró" néven szervezett iskola előkészítő programunk. Ezen alkalmak lehetőséget biztosítanak a kicsik számára az iskolával, leendő tanítóikkal való megismerkedésre.


Eddigi munkánk eredményességét bizonyítja a városi, megyei és országos versenyeken elért eredményeink is, így joggal bízhatunk abban, hogy diákjaink megfelelő felkészültséggel folytathatják tanulmányaikat a középiskolában, és a nálunk szerzett lelki békesség támaszul szolgál életünk mindennapjaiban.
Iskolánk városi beiskolázású. Felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül szeretettel várjuk az iskolánk iránt szülőket és gyermekeiket a Baltazár Dezső Református Általános Iskola tantestülete nevében.

 

Az egység vezetője: Balláné Bodai Judit

Az egység székhelye: Hajdúböszörmény, Bocskai I. tér 10., Pf. 112

Telefon:  (52) 228-287; (52) 561-438

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.