2021. október 20., szerda |

Oltópontnak jelentkeztek

Április 23. 10:52 Közérdekű

Felajánlotta mind az öt magyarországi gyárát oltópontnak a Tungsram. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal pozitívan fogadta a jelzést, de további részletekről egyelőre nem érkezett hír. A hírt a következő közleményben juttatta el hozzánk a vállalat sajtóosztálya, melyet változtatás nélkül közlünk:

Dolgozói egészségének érdekében mind az öt gyárát felajánlotta oltópontnak a magyarországi székhelyű technológiai szolgáltató Tungsram Group. Elsőként a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal reagált pozitívan a megkeresésre, és több feltétel betartása mellett engedélyezte az oltásokat a Tungsram hajdúböszörményi gyárának területén.

A 3600 főt foglalkoztató Tungsram öt gyárat üzemeltet Magyarországon: Budapesten (ahol a vállalat központja is található), Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen. A vállalat vezetése nemrégiben kéréssel fordult a telephelyeken illetékes kormányhivatalokhoz, amelyben oltópontnak jelentkezett a COVID-19 vakcinálási kampányban. “Négy gyár esetében még várjuk a pozitív választ, ám a Hajdú-Bihar megyei kormányhivataltól jelezték: segíthetjük az országos oltási kampányt a 336 főt foglalkoztató hajdúböszörményi gyár oltóponttá válásával”, mondja Joerg Bauer elnök-vezérigazgató. “A Tungsram dolgozóinak egészségét a világjárvány előtt is kiemelt fontosságúnak tartottuk, tavaly óta pedig extra erőfeszítéseket is tettünk mind az egészségvédelem, mind a tájékoztatás terén. Nagyon örülünk a pozitív elbírálásnak, hogy a magunk eszközeivel mi is hozzájárulhatnánk azon erőfeszítésekhez, amelyet az egészségügy és a kormányzat tesz a COVID-19 visszaszorításáért és az oltakozási kedv növeléséért.”

A megvalósulás lehetőségeiről csak most kezdődik az egyeztetés, ám a feltételek között szerepel, hogy csak az országos rendszerben regisztrált munkatársakat lehet beoltani a telephelyen, és az oltó orvos végezheti a szükséges adminisztrációt.

A Tungsram tavaly február óta élen jár a COVID-19 elleni védekezésben: már az országos vészhelyzet meghirdetése előtt korlátozásokat vezetett és tartatott be a gyári dolgozók védelme érdekében, home office-ba küldte irodai munkatársait, saját fertőtlenítőt gyárt és oszt szét a munkahelyeken, többször maszkokat, vitamincsomagokat adott a dolgozóknak, valamint külön belső hírportált, heti nyomtatott hírlevelet hozott létre, plakátkampányokat indított az aktuális COVID-információk széles körű megismertetése végett. Az ingyenes egészségügyi szűrések, sportolási lehetőségek korábban is részei voltak a vállalati kultúrának, egészségvédelmi erőfeszítéseknek – ezt a szellemiséget még a Tungsram első virágkorából hozta magával, amikor Aschner Lipót vezérigazgató korát megelőzve, a két világháború közötti évtizedekeben vezetett be dolgozói jólléti intézkedéseket és fejlesztéseket az újpesti gyárban.

Termékfejlesztésében is hangsúlyossá vált az egészségügy: nemrég került piacra az UV-C Sanitizer készülék, amelyet jelenleg több magyarországi kórház is tesztel. A kompakt készülék az ultraibolya fény egy speciális fajtájával néhány perc alatt fertőtlenít bármilyen használati tárgyat, amelyet elhelyeznek benne. A Tungsram arcvédő pajzsokat is gyárt, ezekből többször adományozott kórházaknak és az Országos Mentőszolgálatnak.

 

A Tungsramról

Az idén 125 éves Tungsram 2018-ban magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A 3700 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 93 százalékát exportálja, 100 nemzetközi piacon van jelen értékesítési hálózata révén. A prémium minőséget előállító, öt magyarországi gyárra és a velük együttműködő, 1600 beszállítóra és partnerre épülő, termelékeny ellátási lánc előnyt jelent a piaci versenyben. A világpiacon prémium kategóriájú, európai technológiai márkaként van jelen a Tungsram, amely Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, és indítja el új üzletágait az okos megoldások, a beltéri növénytermesztés, a fertőzésmegelőzés, valamint az alkatrész- és komponensgyártás területén.

A Tungsram a jelen legfontosabb kihívásaira keres válaszokat: élelmiszerellátás és -biztonság, alacsonyabb energiafelhasználású, élhető környezet, valamint fertőzésmegelőzés – röviden ezt hívjuk „emberi jól-létnek”. A vállalat innovatív örökségére, technológiai és anyagismereti know-how-jára is épít, így korszerű tudással felvértezett munkatársai és modern infrastruktúrája révén száll versenybe. Ezáltal a Tungsram az analóg termékek felől az adatvezérelt megoldások felé mozdult el – így kulcsrakész megoldásokat kínálhat, gyakran akár alternatív finanszírozási módszereket is társítva mindehhez.


 

Legfrissebb hírek

Folytatódik a helyi önkormányzati utak kátyúzása a Dózsa György körúton

Október 19. 12:50

Hétvégén bajnoki fordulót játszottak a HTE Jaguárok

Október 19. 08:24

Galériáinkból

II. Böszörményi Ballon Fieszta

Programajánló

Látnivalók

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér