2023. szeptember 24., vasárnap |

Magas kontraszt

Mozgalmas napokon vannak túl a HTE röplabdásai

2021. augusztus 24. 08:34 Sport

Az elmúlt pár napban számos mérkőzést játszottak a HTE U15-ös és U19-es leány röplabda csapatainak játékosai. A sort az U15-ös lányok kezdték múlt hét szerdán, hiszen több párossal is neveztek a 25. Eötvös kupa nemzetközi strandröplabda tornájára, mely ezúttal a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén került megrendezésre. A tornán a magyar játékosokon túl, Szerbiából, Szlovákiából valamint Romániából érkező párosok is részt vettek.

Mozgalmas napokon vannak túl a HTE röplabdásai

A nemzetközi röplabda torna teremröplabda szakága 2021. augusztus 21. napján, szombaton vette kezdetét. A csoportunkat is érintő fordulónak a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola tornacsarnoka adott helyt. 

A hazai rendezésű forduló megnyitója során Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere kiemelte: - Igazán örül annak, hogy ilyen sok néző és ilyen népes szurkolótábor előtt játszhatunk végre mérkőzést - ráadásul hazai pályán - majd minden résztvevőnek sérülésmentes játékot és sok sikert kívánt.

A megnyitót követően a HTE U19-es csapata megmérkőzött a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium kiváló gárdájával, majd a debreceni Eötvös DSE két csapata ellen léptek pályára a lányok. A csoportot 2 győzelemmel (2:0; 2:0) és 1 vereséggel (0:2) zártuk, így csoportmásodikként, 4:2-es játszmaaránnyal juthattunk tovább a vasárnapi fordulóba, ahol még nagyobb kihívással kellett szembenéznie a lányoknak.

A vasárnapi forduló Debrecenben, a Beregszászi Pál Technikum tornacsarnokában került megrendezésre, ahol két pályán, párhuzamosan zajlottak a mérkőzések. A 25. Eötvös Kupa nemzetközi röplabda tornán a kiírás szerint összesen 28 csapat, így több száz játékos vett részt. A lány és fiú csapatokat egyaránt felvonultató tornára Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából és Spanyolországból is érkeztek csapatok. 

Az U19-es lányok a sorsolásnak megfelelően egyből a saját csoportjából csoportelsőként továbbjutó Eötvös DSE korosztályos gárdájával kerültek szembe, akik a hazai pálya előnyeit kihasználva, összeszedett és precíz játékkal nyerték az első szettet. A második szett során a HTE-s lányok sokkal pontosabban és bátrabban játszottak, ám sajnos nem sikerült megnyernünk a második szettet sem, jóllehet ez a szett csak néhány ponton múlt és nem adtuk könnyen magunkat. 

A nap második mérkőzését a szerbiai OK KI 0230 Kikinda B csapata ellen játszottuk. A lányok izgatottan várták a torna első igazi nemzetközi mérkőzését. A szerbek nagyon jól kezdtek és ezt a kezdeti lendületet kihasználva megnyerték az első szettet. A második szett során azonban a HTE-s lányok Németh Zsófi csapatkapitány vezetésével sokkal dinamikusabb játékot játszottak, jobban érezték a játékteret és magas pontfölénnyel győztek. Ez a magabiztosság jellemző volt a döntő szettre is, melyet könnyedén hoztunk (2:1).

A HTE U19-es csapata számára a nemzetközi torna soron következő mérkőzésére 2021. augusztus 23. napján, hétfőn került sor szintén Debrecenben. A szlovákiai Kassa csapatával mérkőztünk, és bár szoros szetteket játszottunk a szlovákokkal, sajnos ezt a mérkőzést nem sikerült megnyernünk. 

A lányok összességében a 16 csapatból álló, nemzetközi gárdákat is felvonultató mezőnyben az előkelő 6. helyen végeztek, amely rendkívül szép eredmény! Ezúton is sok szeretettel gratulálunk a szép eredményhez és a nagyszerű helytálláshoz! 

Szép volt lányok, szép volt! 

Hajrá HTE!   

Legfrissebb hírek

Közlekedő Petőfi című rajzpályázat eredményhirdetése

Szeptember 22. 13:37

Útlezárás az Autómentes nap idejére

Szeptember 22. 10:00

Galériáinkból

Hajdúsági Húsbolt

Programajánló

Szécsi-emlékkoncert

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 17. 19:00

Zene világnapi koncert

Bartók Béla Zeneiskola, Hajdúböszörmény II. Rákóczi Ferenc utca 31.

Október 2. 18:00

Látnivalók

II. világháborús emlékmű

Újvárosi utca

A 17. Bocskai huszárezred emlékműve

Ady Endre tér