Megvalósult útfejlesztések II.

Január 17. 15:45 Közérdekű

A múlt év decemberében elindult és az év végére befejeződött útfelújításokkal kapcsolatosan tartott sajtó nyilvános bejárást a 1-es számú választókerületben Kiss Attila polgármester, Fórizs László alpolgármester és Tiba István, a választókerület országgyűlési képviselője.

Megvalósult útfejlesztések II.

A polgármester elmondta, hogy Hajdúböszörmény, mint az ország 4. legnagyobb közigazgatási területtel rendelkező települése 270 utcát tart nyilván és mintegy 8-900 km hosszúságú úthálózatot, melyek karbantartása nem kis terhet ró a városra. Év végén 5.000 fő feletti településeket támogatott a kormány, így egy jelentős összeget, 440 millió forintot fordíthattunk útfelújításra. A legrosszabb minőségű utak mind eltűntek, illetve eltűnnek, hiszen a TOP Plusz forrásból nagyságrendileg ugyanekkora összegre számítunk – hangsúlyozta Kiss Attila. Mivel az időjárás lehetővé tette, így alig egy hónap alatt elkészültek a munkálatok. Néhány teendő maradt már csak hátra, mint az útburkolati jelek felfestése és padkarendezés.

Dr Tiba István országgyűlési képviselő meglátása szerint a lakosság teljes joggal igényli a jó minőségű belterületi utakat, hiszen nap, mint nap ezeken az utcákon viszik gyermekeiket óvodába, iskolába, ezeken az utakon sietnek munkahelyeikre. A városvezetők tervezésében is prioritást élvez az úthálózat fejlesztése, karbantartása, ezért minden lehetséges forrást igyekeznek kihasználni.

Fórizs László alpolgármester, a kerület képviselője kiemelte, hogy régen nem volt példa a városban ekkora mérvű útfejlesztésre. Az 1-es számú választókerületben fél kilométer hosszan történt útfelújítás. Külön öröm, hogy a külterületen lévő Hajdúvidre is jutott a forrásból és a buszközlekedésre használt Krúdy Gyula utca egy része új aszfaltot kaphatott.

-

Legfrissebb hírek

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Május 26. 14:05

Verskert

Május 26. 07:54

Galériáinkból

X. Hajdúsági Disznótor

Programajánló

Gyereknap 2022.

Május 29. 09:00 - Május 29. 20:00

Jónás könyve

Június 4. 19:00 - Június 4. 21:00

Látnivalók

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér