Megújult az óvoda

2022. március 31. 15:42 Közérdekű

A Csillagvár Óvoda Hét vezér utcai telephelyének energetikai felújítására és bővítésére irányuló beruházás átadó ünnepségét március 31-én tartották a helyszínen.

Megújult az óvoda

Örömteli, régen várt pillanat jött el a Csillagvár Óvoda életében. Az elmúlt öt évben két fontosabb fejlesztés is sikeresen megvalósult. Az első 2016-2017 között egy csoportszoba bővítés , mondta el köszöntőjében Kiss Attila polgármester.

A beruházásra az önkormányzat - a benyújtott pályázatnak megfelelően- 32.416.170 Ft központi költségvetési támogatást nyert, mely a teljes költség 75%-át jelenti. A beruházási költség 25%-át - 10.805.390,-Ft-ot - az önkormányzat önerőként biztosította. Az új csoportszobához kapcsolódóan a kiszolgáló helyiségek (úgymint gyermek öltöző, mosdók, közlekedő folyosó) és a jogszabályban előírt minimális eszközök (bútorok, fekhelyek, nevelőmunkát segítő játékok) beszerzése is megtörtént több mint 3 millió Ft összegben.

A másik pályázat az energetikai felújítás keretén belül megvalósításra került a külső falazatok utólagos falszigetelése, a régi nyílászárók cseréje, a magastetős épületrészen a padlásfödém kiegészítő hőszigetelése, illetve a régi épületen lévő tetőszerkezet megerősítése és teljes tetőfedés cseréje. Az előzőeken túl tartalmazta továbbá a felsorolt munkák szükséges kiegészítő munkáit is, mint a bádogozás, járdaépítés vagy javítás, nyílászáró csere utáni belső festés. A fejlesztés megvalósulásával az intézmény fenntartása energiatakarékosabbá, költséghatékonyabbá vált. További munkálatok pedig szülői összefogással valósultak meg, tette hozzá az átadón a polgármester.

Egy dologban biztos egyetértünk, hogy mindannyiunknak a legnagyobb kincsünk az a gyerekek! Teljesen mindegy, hogy milyen korú, mindig azon vagyunk, hogy ők boldogak legyenek. Szerencsés az a város, szerencsés az az ország, ahol a lakosság azzal szembesülhet, hogy olyan vezetés van, ahol nem csak a saját gyerekével kapcsolatban gondolja ezeket, hanem minden olyan gyerekkel aki ebben a városban, illetve országban van- hangsúlyozta Tiba István országgyűlési képviselő.

A hit, a bizalom és a kitartás vezérelt minket eddig is, és a jövőben is ezek fognak. Köszönöm az eddigi támogatást, segítséget, munkálatokat. A jövőben már egy szép, korszerű, komfortos helyen fogadhatjuk a gyerekeket, ami a beruházásoknak köszönhető- mondta Leleszné Sveda Klára a Csillagvár Óvoda intézményvezetője.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az óvodások műsorukkal kedveskedtek a megjelenteknek.

Legfrissebb hírek

Tavaszi zsongás a zeneiskolában

Május 28. 22:42

Hajdúböszörményi zongorista a Budapesti MVM Dome színpadán

Május 28. 22:39

Galériáinkból

Traktorkarnevál

Programajánló

Meghívó rendhagyó irodalomórára

Június 1. 11:00 - Június 1. 12:00

Nemzeti Összetartozás Napja

Június 2. 09:00 - Június 2. 10:00

Látnivalók

II. világháborús emlékmű

Honvéd utca

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér