2021. május 5., szerda |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Április 21. 13:23 Közérdekű

A Szabadhajdú április 23-ai számában képes tudósítással számol be a lap munkatársa arról a civil szervezet által kezdeményezett adományozásról, melynek keretében ezúttal 10 darab új számítógépet adtak át hajdúböszörményi diákoknak.

Ugyancsak az első oldalon országos pedagógus elismerésről, és diáksikerről olvashatnak beszámolót, amelyben Németi Edit gimnáziumi tanár és Debreceni Dorina kiváló eredményeiről tudósít az újság.

A hét arca ezúttal Molnár Antal, aki évtizedek óta elkötelezettje környezetünk védelmének, a természet megóvásának. Huszonöt éve többedmagával alapította meg a városban a Zöld Kör elődjét, melynek történetéről, munkájuk szépségéről az újság 2. oldalán beszél a civil szervezet elnöke.

Az újság 3. oldalán találhatnak írást arról, hogy nagymamáink receptjeit hogyan lehet ma is a hagyományos, illetve reform étkezésben felhasználni. Két böszörményi sütőasszony, Mirkóné Fehér Judit és Kocsis Gáborné a sütés-főzés titkaiba is beavatja az olvasót. S ha már főzés, akkor pillantsunk vissza a múltra is, melynek során megismerkedhet az olvasó a századforduló cukros-májas hurkájával, illetve az ahhoz kapcsolódó hurkaestély történetével is.

Az ész a fontos, nem a haj – énekelte egykor az Illés együttes. De vajon igazuk van? Ha elolvassák az újság 4. oldalán található szakmákat bemutató sorozatunkat, kiderül, bizony nagyon fontos, hogy ápolt legyen a frizuránk, és gondozott a megjelenésünk. Két fodrász szakember, Fazekasné Ilike és Nagy Eszter beszél munkatársunknak szakmájuk szépségéről, s a frizuradivatról.

Az újságban ezúttal is több felhívás, álláspályázat, ingatlanhirdetés is olvasható az 5-6-7. és 8. oldalon. S ez utóbbi kapott helyet a labdarúgóból teniszezővé avanzsált Burai Istvánnal készült riport.

Legfrissebb hírek

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Május 5. 15:16

Újraindítási kedvezményekkel várjuk az árusokat Hajdúböszörményben a Városi Piacon

Május 5. 14:08

Galériáinkból

Bunda - Bocskai Néptáncegyüttes műsora

Programajánló

Látnivalók

Hajdúsági Múzeum

Hajdúböszörmény - Főtér

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér