2021. július 30., péntek |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Június 17. 09:51 Közérdekű

A Szabadhajdú június 18-ai számában több képes beszámoló is helyet kapott az újság első oldalán. Így az olvasók tájékozódhatnak Szenes József római katolikus plébános aranymiséjének eseményéről. Az ötvenedik éve szolgálatot teljesítő Szenes atya gondolatait is olvashatják az eseményről készült tudósításban. Ugyancsak az első oldalon kapott helyet a Központi Román Sírkertben tartott megemlékezésről szóló tudósítás, amely a II. világháborúban elhunyt román katonák előtti tisztelgésről számol be.

A Belügyminiszter a böszörményi polgármesteri hivatal nyugalmazott köztisztviselőjét eredményes munkájáért A köz szolgálatáért érdemjellel tüntette ki. Az elismerést a közelmúltban átvevő dr. Török Lászlóné nagy boldogsággal fogadta. A vele készült interjú a lap hét arca rovatában, a 2. oldalon olvasható.

Gyereknek lenni jó címmel írtak ki a közelmúltban rajzpályázatot, amelyre Hajdúböszörményből több intézmény fiataljai is neveztek. A díjkiosztóról szóló tudósítás az újság 3. oldalán olvasható, csakúgy, mint a városban az elmúlt időszakban történt felújítások bemutatása is.

Sokan tartják úgy, hogy a könyv az embernek egyben szellemi táplálékot is jelent. Vannak közöttünk olyanok is, akik azon túl, hogy olvassák a könyveket, rendezik, katalogizálják és gondozzák is azt. A könyvtáros szakma két képviselőjével, Kőnig-Ferenczik Anikóval és Kovács Mártonnal az újság 4. oldalon található interjúban ismerkedhetnek meg.

Egy város életét, az itt élők komfortérzetét jelentős mértékben meghatározza a lakosok biztonságérzete. Ennek érdekében a hivatásos fegyveres szervek mellett városunkban egy civil szervezet is nagyon sokat tesz. A Hajdúböszörményi Polgárőr Egyesület hétköznapjairól, feladatairól az újság 5. oldalán olvashatnak riportot.

A Szabadhajdúban ezúttal is több felhívás, pályázat és tájékoztató helyet kapott a lap 6-7-8. oldalán. S ez utóbbin cikket olvashatnak a hajdúböszörményi röplabdázók sikereiről.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

Hajdúvidi Kukorica Fesztivál

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Millenniumi emlékmű

Bocskai István tér

Trianoni emléktábla

Bocska István tér - Hajdúságu Múzeum térre néző fala