2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

2020. december 2. 11:07 Közérdekű

A Szabadhajdú december 4-ei számában advent első hétvégéjéről több tudósítást is olvashatnak. Így az 1. oldalon kapott helyet a karácsonyfa állításáról szóló írás, valamint tudósítás található az első adventi gyertya meggyújtásáról, a főtéren.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

A hét arca ezúttal a város könyvtárának frissen nyugdíjba ment munkatársa, aki 40 évig dolgozott az intézményben. Andorkó Mária a riportban beszél pályájáról, az olvasás fontosságáról, s arról, hogy mit tervez az elkövetkező években. Mindezt az újság 2. oldalán találják.

Az elmúlt időszakban szép sikereket értek el a Veress Ferenc Szakképző Iskola diákjai. Ezekről már olvashattak az újságban, most arról számolunk be, hogy az intézménybe járó diákok tanulmányiak mellé és a sikerek elismeréseként milyen ösztöndíjakban részesülhetnek. Mindezt megtudhatják, ha elolvassák az újság 3. oldalán erről szóló cikket. S itt kapott helyet egy gondolatébresztő írás is, mely a Magyarok a Kárpát-medencében című nemzetközi konferencián elhangzott gondolatokat fűzi tovább, s ülteti át napjainkra.

Hajdúböszörményben mindig is meghatározó szereppel bírt a mezőgazdaság. Az állattenyésztés, a növénytermesztés sokak számára biztosít még ma is megélhetést. Mindehhez elsősorban jó szakemberekre, szorgalmas gazdákra, a jó gazda gondosságával gondolkodó mezőgazdászokra is szükség van. Az újság 4-5. oldalán található írásban Erdélyi Zoltán és Csatári Imre beszél az idei esztendő mezőgazdasági eredményeiről, gondjairól, örömeiről, hétköznapjairól.

Hajdúböszörmény önkormányzata fontos vállalást tett, amikor arról döntött, hogy népkonyhát működtet a városban. A szeptember óta működtetett szolgáltatás keretében napi 3 ezer adag meleg ételt osztanak ki az igénylőknek. A tapasztalatokról, az osztópontokról és a jelentkezés lehetőségéről az újság 5. oldalán találnak írást, ahol elolvashatják Sőrés István alpolgármester adventi gondolatait is.

A Szabadhajdúban ezúttal is több felhívás, tájékoztató és közlemény is helyet kapott, amelyeket az újság 6-7-8. oldalán találják az olvasók.

 

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Fábián Pál grafikus és versíró kiállítás megnyitója

Programajánló

Zene nélkül mit érek én...Cserháti Zsuzsa és Máthé Péter emlékkoncert

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 15. 19:00

26. „Szeresd a várost” gyermek futóverseny és Mezeifutás Diákolimpia Hajdúböszörmény körzeti döntője

Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont (Hajdúböszörmény, Nagy István utca 38/a)

Szeptember 13. 14:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér