2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

2021. február 3. 13:13 Közérdekű

A Szabadhajdú következő száma ezúttal is több tudósítással, riporttal, információval várja az olvasókat. Az első oldalon máris a segítségnyújtás szép példájáról találhatnak írást, melyben beszámolunk arról, hogy Bodaszőlőn, a lakosok összefogásával egy helybéli házának felújításában segédkeztek az emberek.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

A hét arca ezúttal Varga Lászlóné, a Napsugár Óvoda intézményvezetője, aki a közelmúltban a város napján vehette át a Hajdúböszörmény Gyermekeiért Emlékérmet. Az óvodapedagógus beszél pályájáról, intézményének hétköznapjairól, s elkötelezettségéről pályája iránt. Az írás az újság 2. oldalán található.

Az újság előző számában már olvashattak arról, hogy milyen fontos az a családoknak, a diákoknak és a városnak is, hogy fiataljai helyben maradjanak, s itt végezzék el középiskolai tanulmányaikat. Ezúttal a Veress Ferenc Szakképző Iskola lehetőségeit mutatja be az intézmény vezetője, Rózsáné Ócsai Edit.

A 3. oldalon található írás mellett információt olvashatnak arról a komplex, 650 millió forintos fejlesztésről, mely a közeljövőben a Déli-Lucernás városrészben valósul meg. S a 3. oldalon találják azt az információt is, amely a hideg téli napokon nyújtandó városi segítségről ad tájékoztatást.

Mindennapi kenyerünket ad meg nékünk ma! E bibliai idézet mellett hétköznapjaink meghatározó terméke mindaz, amit a pékek nap mint nap elkészítenek. A Magyar Pékszövetség alelnökét, Fülep Zsoltot munkatársunk kérdezte az ágazat helyzetéről, hétköznapjairól, s jövőbeni elképzeléseiről. S a riportot az újság 4. oldalán találhatják.

Hétköznapjaink egyik sokszor ismételt beszédtémája az időjárás. Esni fog? vagy éppen süt majd a nap? Nehéz erre pontos választ adni. De vannak köztünk olyan emberek, akik már gyermekkorukban is arra gondoltak, szeretnék, ha életükben a meteorológia, a szakma meghatározó lenne. Ilyen Kathy István is, akivel az újság 5. oldalán olvashatnak riportot.

A Szabadhajdúban ezúttal is több információt, hirdetést is olvashatnak, amelyet a lap 6-7.8. oldalán találhatnak. Ez utóbbin rövid riportot is olvashatnak Szabó Benedek fiatal kosárlabdázóval, aki a gimnázium tanulójaként a Debreceni Kosárlabda Akadémián pallérozza sporttudását.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Túszfoglyok a hajdúságban történelmi konferencia

Programajánló

Illúzió Mesterei Hajdúböszörmény

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 31. 16:00

Új Aradi Varga Show - Hajdúböszörmény

Sillye Gábor Művelődési Központ

Április 23. 19:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Őseink szoborcsoport

Kálvin tér