Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

2022. december 8. 13:35 Közérdekű

A Szabadhajdú ez évi utolsó előtti számában tudósításokat, riportokat és friss híreket olvashatnak. Az első oldalon például részletesen beszámolunk az együttérzés napja megemlékezéséről, illetve az adventi gyertyagyújtás meghitt pillanatairól.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

A közelmúltban vehette át a Maróthi György-díjat a Nádudvaron rendezett Megye napján. Bodnár Margit, a Középkerti általános iskola nyugalmazott igazgatója, önkormányzati képviselő pályájáról, pedagógus hitvallásáról, közéleti szerepvállalásáról lapunk 2. oldalán, A  hét arca rovatunkban olvashatnak írást.

Komoly elismerést kapott a Fürdőkerti Ifjúsági Szálló. A jövőben immár négycsillagos minősítéssel fogadhatja vendégeit az intézmény. Ennek hátteréről, s a működés jövőbeli elképzeléseiről a szervezet ügyvezetője, Varjasi Gergely nyilatkozik, melyet az újság 3. oldalon találnak. S ugyancsak itt kapott helyet a városi pedagógusok és a böszörményi véradók köszöntéséről szóló írásunk is.

Mindig öröm beszámolni arról, ha egy fiatal tehetség sikereket ér el. Így van ez Molnár Balázs végzős gimnazistával is, aki az elmúlt években több országos megmérettetésen is szép eredményt ért el. S már arról is határozott elképzelése van, hol szeretné folytatni tanulmányait. A beszélgetésünket a lap 4. oldalán helyeztük el, ahol helyet kapott még az év vállalkozóját bemutató írásunk is, kivel nem is oly rég, A hét arca rovatunkban is megismerkedhettek. Hajdu Sándor vallja, hogy munkájukban a kreativitásnak fontos szerepe van. A további részleteket írásunkból ismerhetik meg.

Ha valaki a régészekről beszél, felületesen talán a mozifilmekből ismert Indiana Jones juthat az eszébe, miközben munkájuk nem a kincskeresők kalandos izgalmairól szól, hanem a tudományosan megalapozott feltárásokról, ásatásokról és publikációkról. A böszörményi Hajdú Zsigmond évtizedek óta a régész szakma fontos szereplője, aki a Déri Múzeumban végzett munkájáról s pályájáról vall munkatársunknak. Az írás a Szabadhajdú 5. oldalán található.

S olvasóink megszokhatták, hogy több tájékoztató, pályázat is helyet kap az újságban a 6-7-8.oldalon. S ez utóbbin a böszörményi diáksport eredményeivel, mindennapjaival ismerkedhetnek meg Németi Tibor tanár úr segítségével.

Legfrissebb hírek

Az Idősek hónapja nyitó rendezvénye

Október 3. 18:00

Őszi közlekedés: legyenek körültekintőek!

Október 3. 15:42

Galériáinkból

Alapításának 60. évfordulóját ünnepli a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep - sajtótájékoztató

Programajánló

Szociális Szolgáltatási Központ Nappali Ellátásának nyílt napja (Idősek hónapja)

Szociális Szolgáltatási Központ, Hb. Rákóczi utca 42. sz.

Október 18. 10:00

Szécsi-emlékkoncert

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 17. 19:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Millenniumi emlékmű

Bocskai István tér