2021. július 30., péntek |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Június 23. 14:26 Közérdekű

Szabadhajdú június 25-ei számában arról olvashatnak, hogy az elmúlt héten találkoztak a hajdúböszörményi gazdakör tagjai.

Az eseményen jelen volt, és tájékoztatót is tartott Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos elnöke, a parlament alelnöke is. Megfogalmazta, hogy öröm ismét gazdatársaival személyesen találkozni, majd szólt arról, hogy az elmúlt időszak nehézségei ellenére a mezőgazdaságban dolgozók megfelelő választ adtak a kihívásokra. Dolgoztak, s a járvány ellenére is kiváló munkát végeztek a határban, és tették a dolgukat. A találkozóról szóló írást az újság 1. oldalán találják az olvasók. Csakúgy, mint azt a tudósítást, amely a 45 éve működő Tessedik Sámuel Kertbarátkör ünnepi közgyűléséről tájékoztat. A közösen együtt töltött időről a szervezet múltjáról és jelenéről többen is beszélnek az írásban.

Megértés, türelem és kedvesség – talán ezek azok a fontos tulajdonságok, amelyek a körzeti asszisztensek sajátjai. A szakértelem mellett hangsúlyos szerepet kap munkájukban az emberekkel való törődés. Az orvosi körzeti asszisztensekkel a lap 2. oldalán ismerkedhetnek meg, kik közül Marjai Imréné és Oláhné Nagy Marianna mondják el hivatásuknak a szépségeit, pályájuk szakmai hétköznapjait.

Hajdúböszörményben jó ideje foglalkoznak a szakemberek azzal, hogy zöld várost alakítsanak ki. Egy ilyen pályázat keretében a Hajdúkerület utca teljes szakaszát és a körülötte lévő parkolókat is felújítják. A munkálatokról szóló tudósítás a lap 3. oldalán kapott helyet, ahol cikkel olvashatnak még az egyetem és a Vojtina Bábszínház között létrejött megállapodásról, illetve megismerkedhetnek egy népszerű mozgásrendszerrel, amely életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárkis számára gyakorolható. A tai chi rejtelmeibe Gajdán András vezeti be az olvasókat.

Bodaszőlőn, csodálatos környezetben nagyon sok és sokféle állattal működik egy lovaspark, amelynek tulajdonosa, Vincze Imre kalauzolja el az olvasókat. Az írás a 4. oldalon található.

A Szabadhajdúban ezúttal is több felhívás, tájékoztató és programajánló olvasható a 5-6-7-8. oldalon, s ez utóbbin kapott Tardi Milán bemutatása is.

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

Hajdúhét 2017

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.