2021. október 20., szerda |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Augusztus 4. 12:45 Közérdekű

A Szabadhajdú augusztus 6-ai számában több tudósítást is olvashatnak. Így a lap 1. oldalán tájékozódhatnak arról, hogy a strand melletti területen felavatták, és a lakosok is birtokba vehették azt a közösségi teret, ahol a gyerekeket játszótér, a családokat pihenőrész és tűrakóhelyek is várják. Az átadásról készült tudósítás az újság 1. oldalán kapott helyet, csakúgy mint a megyei termékek piacra jutását segítő honlapnak a bemutatása, illetve az immár kilencedik alkalommal szervezett nyári diákmunka lehetősége is.

Ötven évvel ezelőtt tartotta első szentmiséjét a hajdúböszörményi nyugalmazott római katolikus kanonok, apát és plébános. Erre emlékezve június 12-én Szenes József ismét liturgiát vezetett a böszörményi római katolikus templomkertben, ahol aranymiséjéről is megemlékeztek a hívők. Az eseményről és Szenes atya pályájáról az újság 2. oldalán olvashatnak.

Az elmúlt időszakban két alkalommal is ülésezett a város képviselő-testülete. A döntés részleteiről az újság 3. oldalán található tudósítás. Egy kis közösség életében mindig fontos, hogy a hétköznapokból kilépve kikapcsolódást találjanak maguknak. Ilyen többek között a falunap is, amelyen az elmúlt időszakban két külterületen is részt vehettek az ott élők. A pródi és a vidi falunapról az újság 3. illetve 7. oldalán találnak képes beszámolókat az olvasók.

Talán kevesen tudják, de igaz, hogy Közép-Európában, Hajdúböszörményben működik az egyik legrégebbi alkotóműhely, a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep. Az idei évben 58. alkalommal várták a szervezők a művészeket. Ezúttal csak a határokon belülről érkezőket. A Szabadhajdú 4. oldalán részletes beszámoló mutatja be a telep hétköznapjait, s megszólalnak az alkotó művészek is.

Ugyancsak a 4. oldalon olvashatnak arról a különleges hangversenyről, amelyet a Bocskai téri református templomban szerveztek, s ahol egy különleges hangszer, jelesül a tárogató művészei mutatták be produkcióikat.

Az események sorában további két rendezvényt is bemutat az újság. Az egyik az immár több mint két évtizedes jazz-blues jamboree eseményeit tárja az olvasó elé, a másik az ép tizedik esztendejébe lépett böszörményi írótábor. A rendezvényekről a lap 5. oldalán találhatnak képes beszámolókat.

A magyar mezőgazdaság meghatározó ágazata a növénytermesztés, s ezen belül is a kalászosok játszák a legfontosabb szerepet. Péter, Pálkor kezdték, és mára már a tárolókba került mind a búza, mind az árpa. Két böszörményi szakember, Markó József és Nagy Ferenc mondja el idei tapasztalataikat, s beszélnek a szakmájuk hétköznapjairól, kihívásairól is. Az aratásról szóló riportunk az újság 6. oldalán olvasható.

A Szabadhajdúban ezúttal is több felhívás, pályázat, közlemény is helyet kapott a lap 8-9-10-11-12. oldalán. S ez utóbbin olvashatnak riportot a hajdúböszörményi asztaliteniszezők mindennapjairól, melyről Szabó Zsolt klubelnök beszél.

Legfrissebb hírek

Folytatódik a helyi önkormányzati utak kátyúzása a Dózsa György körúton

Október 19. 12:50

Hétvégén bajnoki fordulót játszottak a HTE Jaguárok

Október 19. 08:24

Galériáinkból

X. Hajdúsági Disznótor

Programajánló

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér