Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Május 19. 09:19 Közérdekű

A Szabadhajdú május 20-ai számában képes beszámolót olvashatnak arról a színházi performance-ről, melyet a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház közös produkciójában láthattak a nézők, s melynek egyik főszereplője a hajdúböszörményi Varga József, a Bocskai Néptáncegyüttes vezetője volt. Az eseményről a Szabadhajdú az első oldalon számol be, csakúgy, mint arról a fejleményről, mely a böszörményi Tungsram gyáregységét is érinti. Jelesül, a cég vezetése csődvédelmet kért a társaság számára, illetve az írásból kiderül az is, hogy újabb leállást terveznek a dolgozóknak.

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Negyven éve szolgálja közösségét, a diákokat s pedagóguskollégáit egyaránt. A gimnázium könyvtárosa, Czégény Márta A hét arca rovatunkban beszél pályájáról, hivatásáról. Az írás az újság 2. oldalán található.

Az újság friss hírei között többek mellett cikkeket olvashatnak az úgynevezett öregezés elleni fellépés lehetőségeiről, a Határtalanul- és az Erasmus-programban részt vett iskolák úti beszámolóiról, valamint a Láttad-e már a zenét? pályázaton részt vevő Gellén Lara sikeréről.

A Szabadhajdúban a portrék sorában ezúttal is több böszörményi embert mutatunk be. Így megismerkedhetnek azzal a hegymászóval is, aki nemrégiben tért vissza Nepálból, s több ezer méter magasban járt. Kathi Erika élményeiről, a túrázás, a hegymászás, a kihívások inspiráló közegéről és szépségeiről beszél a vele készült riportban, amely az újság 5. oldalán található. Poczetnyik Lucáról már korábban is közölt írást az újság. Ezúttal a fiatal kézilabdázó a közelmúltban elnyert ösztöndíjáról osztja meg gondolatait az olvasóval. A 8. oldalra, a sportrovatban elhelyezett írásból kiderül az is, milyen kihívások előtt áll a sportoló. Ugyancsak itt kapott helyet a HTE U19-es labdarúgóinak sikeréről szóló írás. A fiatal csapat már két fordulóval a bajnokság lezárása előtt aranyérmes lett. A csapatkapitánnyal, a gólkirállyal és az alakulat trénerével, Kálmán Patrikkal, Reszler Zsolttal, Szekeres Ákossalaz elért eredményről, s a csapategységről is olvashatnak írást.

Legfrissebb hírek

INGYENES lakossági LED-csereprogram Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából

Június 30. 13:42

Semmelweis nap 2022

Június 30. 11:31

Galériáinkból

XV. Pródi Falunap és XIII. Térségi Fogathajtó Verseny

Programajánló

HAJDÚSÁGI NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEP

Július 2. 18:00 - Július 2. 19:00

KI LESZ 2022 BETŰFALÓJA?

Szeptember 10. 16:00 - Szeptember 10. 18:00

Látnivalók

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény