2020. szeptember 25., péntek |

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Június 24. 10:52 Közérdekű

A Szabadhajdú június 26-ai számában képes beszámolót olvashatnak a Pródon és Bagotán rendezett régészeti napról. Június 20-án előadásokkal, játszóházzal, és terepbejárással várták az érdeklődőket a középkori Bagota és templomához. A tudósítás az újság 1. odalán olvasható. Csakúgy, mint a Kossuth u. 9. szám alatti épület sorsáról készült tájékoztató is.

Az újság 2. oldalán találhatják a fények és árnyékok mesteréről készült portrét. A Magyarországról indult operatőr világhírnévre tett szert, aki dolgozott többek között Steven Spielberggel, Woody Allennel és Zefirellivel is. Zsigmond Vilmos számtalan kitüntetés tulajdonosa, s többek között a Corvin-lánc birtokosa. A 86 éves alkotóról a Szabadhajdú munkatársa készített írást.

A Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola több sikeres programot valósított meg az elmúlt időszakban. Szakmai tanácskozásukon túl megállapodást kötöttek a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetével, s ennek keretében az iskola gyakorlati helyet biztosít a diákok számára. A Legyél te is mezőgépész program keretében az Agromókusok az országos ötödik helyezést érték el. Az újság 3. oldalán ezekről a témákról olvashatnak tudósításokat.

A Szabadhajdú előző számában már olvashattak írást a Hajdúböszörményi Torna Egylet múltjáról. Ezúttal a lap 4. oldalán az aranykorról, majd a 90-es évek elejétől napjainkig mutatják be a szerzők a HTE történetét.

Hasznos információk, felhívások és a Hajdúhét programjai is megtalálható az újság 5-6-7. oldalán.

Mindig öröm sikerekről és szép eredményekről olvasni. A böszörményi röplabdások sok alkalommal szereztek örömet szurkolóiknak. Róluk az újság 8. oldalán készült írás.

Legfrissebb hírek

Kosárpalánta toborzó

Szeptember 24. 09:39

MEZŐGAZDASÁGRÓL A MEZŐGAZDASÁGÉRT

Szeptember 24. 09:37

Galériáinkból

Zelemér

Programajánló

Középkerti nap

Október 3. 08:00 - Október 3. 17:00

Zúzós-Zúza fesztivál

Október 3. 09:00 - Október 3. 17:00

Látnivalók

Bocskai téri református templom

Hajdúböszörmény - Bocskai tér

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.