Közbenső rendezvény a Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű távvezeték építési projektről

Július 10. 11:48 Közérdekű

A mai napon került sor a KEHOP-2.1.11-21-2022-00007 azonosítószámú, "Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű – Balmazújváros-Hajdúnánás-Hajdúböszörmény távvezeték építés" című pályázat sajtónyilvános közbenső rendezvényére a Fürdőkerti Ökoturisztikai Látogatóközpontban. A projekt állami beruházás, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorcium beruházásában valósul meg, tartalék bázist nyújtva Hajdúböszörmény számára váratlan helyzetekre.

Közbenső rendezvény a Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű távvezeték építési projektről

Az eseményt Sőrés István alpolgármester nyitotta meg, köszöntve a jelenlévőket. Ezt követően Fábrik Tamás, műszaki igazgató, Pataki Zoltán, főmérnök és Füzék Gábor, projektvezető ismertették a projekt részleteit a megjelentekkel.

A rendezvényen elhangzott, hogy Hajdúböszörmény vízellátásáért az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. felelős, és a vezetőség többször is kijelentette, hogy a hajdúvidi kutak fogják a jövőben is biztosítani a város vízellátását. Az új vezeték a rövid- és középtávú jövőre nézve egyfajta biztonsági tartalékot jelent, valamint az ipari park ellátásában is szükség lehet rá a jövőben. A projekt célja, hogy hosszú távon biztosítsa a régió stabil és megbízható ivóvízellátását, valamint rendkívüli helyzetben a rendszerek akár egymást is tudják segíteni.

Fotó: Horváth Tamás

 

Legfrissebb hírek

Megkezdődött a nyári diákmunka program

Július 15. 11:57

Képviselő-testületi ülést tartottak

Július 12. 10:51

Galériáinkból

Városi bor- és pálinkaverseny

Programajánló

XXX. Hajdúhét

Bocskai István tér

Augusztus 16. 08:00 - Augusztus 19. 23:00

XIII. Hajdúböszörményi Írótábor

Július 23. 08:00 - Július 27. 23:00

Látnivalók

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér