2021. szeptember 22., szerda |

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45 Közérdekű

Sajtótájékoztatót tartottak a Hajdú-Bihar megyei termékek piaci lehetőségeinek bővítéséről, népszerűsítéséről a Hajdú Húsfeldolgozó területén.

A mai tájékoztatót Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke és Kiss Attila polgármester tartották. Kiss Attila örömét fejezte ki, hogy a megyei közgyűlésben döntés született a Hajdú-Bihar megyei termékek népszerűsítéséről. Céljuk, hogy egy katalógusba kerüljenek a megyére jellemző hagyományos, kézműves és tájjellegű termékek, mezőgazdasági élelmiszerek. Ezért kéri, hogy a helyi termelők, őstermelők közül minél többen regisztráljanak a hajdubiharitermek.hu weboldalra. Ez még önmagában nem biztos, hogy rövidtávon új piacot fog jelenteni, de új reklámfelületet biztosít, illetve hosszútávon segít új piaci területek kialakításában.

Bulcsu László elmondta, hogy nem titkolt céljuk új lendületet adni a termelőknek. Úgy látja, megvan az ambíció, de szükség van egy kis segítségre. A hajdubiharitermek.hu weboldalt azért hozták létre, hogy a megye termékeit népszerűsítsék, újból fellendítsék a helyi termékek piacát. A termelők a regisztrációval elérhetőséget kapnak a vásárlók felé, az új internetes felület reklámozza őket. Továbbá, akik regisztráltak, belátható időn belül termékdíjban részesülnek. A megyei önkormányzat alelnöke hozzátette, hogy próbálnak a termelők után menni, megyei bejárást tartani, telefonon és személyesen is kapcsolatot teremteni. Ugyanakkor nem köteleznek senkit a regisztrációra.

Legfrissebb hírek

Újabb szakosztály alakul a HTE-nél

Szeptember 22. 15:03

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma.

Szeptember 22. 14:56

Galériáinkból

Emlékművek - Színmű 1956-ról

Programajánló

Országos Amatőrcsillagász Találkozó

Szeptember 24. 16:00 - Szeptember 26. 18:00

Bodaszőlő Szüreti nap 20212

Szeptember 25. 09:00 - Szeptember 25. 20:00

Látnivalók

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.