Jó „PONT”: sokan igénylik a telefonos tanácsadást

2020. június 3. 08:16 Koronavírus

Közel 200-an éltek eddig a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT telefonos tanácsadásával, melyet a COVID-19 járvány idején tart az intézmény új és régi ügyfeleinek. A veszélyhelyzet miatt kiadott járványügyi rendelkezések fokozatos enyhülésével párhuzamosan beindulnak a szolgáltatások, képzések, programok a PONT-ban. Ám előtte segítenek a szakemberek telefonon és e-mailben.

Jó „PONT”: sokan igénylik a telefonos tanácsadást

 

A Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT a Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében című EFOP-1.2.9-17-2017-00021 azonosítószámú pályázat fő megvalósítási helyszíne. A projekt célja röviden, hogy a megyében segítsen azoknak az aktív korú nőknek, férfiaknak, akiket család és munka összeegyeztetése hátrányosan érint, családi kötelességeik akadályozzák a munkavállalást vagy a munkahely megtartását. Ezzel párhuzamos célja lépéseket tenni a munkáltatók, s a társadalmi környezet szemléletfejlesztéséért is. A pályázati program európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A „Nők a családban és a munkahelyen” című EFOP-1.2.9-17 felhívásra nyújtotta be pályázatát a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és konzorciumi partnere, a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal. Sikeres elbírálás után a program 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

 

 

 

Lelki, mentálhigiénés gondokkal keresték meg a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT-ot az ügyfelek telefonon 2020. március 16. és május 28. között. Az intézmény ugyanis a veszélyhelyzet miatt kiadott járványügyi rendelkezések miatt telefonon segítette ügyfeleit. A tanácsadással nem csak régi, hanem új ügyfelek is éltek. Sok családos ember veszítette el állását, s emiatt kért mentális segítséget és tanácsot az álláskereséshez. Másokra nem várt konfliktusokat, nehezen megoldható terheket rótt a család „bezártsága”, a gyermekek online iskolája mellett a szülők otthoni munkája, s ezek megoldásában kértek és kaptak tanácsot. Közel 200-an éltek a telefonos segítségnyújtással.

 

Már várják az ügyfeleket

 

A PONT – melynek célja hidat építeni család és munka szférája között a nehéz időkben is – a veszélyhelyzet miatt kiadott rendelkezések fokozatos enyhülésével párhuzamosan újra indítja az igény szerinti szolgáltatásokat, a képzéseket és a programokat a Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében című, EFOP-1.2.9-17-2017-00021 azonosítószámú pályázat szerint. Ügyfeleink számíthatnak a mentorálásra, a

 

 

 

személyes tanácsadásra, sőt arra a szemléletfejlesztő gyermekfelügyeletre, mely tehermentesíti a bevont gyermekek szüleit egy hétig, hogy lépéseket tegyenek a munka világa felé a KarrierPONT szakembereinek vezetésével.

 

Visszahívják, segítenek

 

Természetesen továbbra is segítenek az ügyfeleknek a 06 70  933 8381 telefonszámon hétfőtől-csütörtökig 8-tól 16 óráig, pénteken 8-tól 13 óra között, és a hajduboszormeny@voroskereszt.hu e-mail címen.

 

„Vagy” helyett „és”: Család és KarrierPONT

 

A Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT-tal régi vágya vált valóra Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének, munkatársai és önkéntesei rendszeresen segítenek olyan családokon, nagycsaládosokon, nőkön vagy férfiakon, akiknek nincs vagy korlátozott az esélyük az elhelyezkedésre, mert kisgyermeket nevelnek vagy hozzátartozójukat gondozzák. Ám mindig is vallottuk, hogy az „éhezőnek nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halászni”. Olyan cselekvéssor lebegett szemeink előtt, amellyel ezeknek az embereknek az életüket minőségileg megváltoztathatjuk, azaz őket tesszük képessé erre tudásuk, képességeik, mentális állapotuk építésével, mentorálással, közvetlen álláskereséssel, és lehetőségek teremtésével is. A társadalmi-gazdasági környezetre is hatással kívántunk lenni; cégekre, intézményekre, sőt változtatni az általános társadalmi szemléleten. A terv, a szándék készen állt, ám az anyagiak határt szabtak az elképzelt programoknak. Civil szervezetként az anyagiak hiánya miatt kellett újra és újra megtorpannunk ebben a szolgálatban, ám ezen segített a Nők a családban és a munkahelyen című EFOP-1.2.9-17 felhívás, melyre „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című pályázatunkat adtuk be a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeteként konzorciumi partnerünkkel, a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal. Sikeres elbírálás után, elnyerte programunk a pályázott költség 100 százalékét: 199 999 587 forintot. A 3 éves projekt 2020. december 31. zárul. A pályázati program tehát európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A projetkről bővebben a http://www.cskphb.voroskereszthajdu.hu/ olvashatanak.

 

További információ kérhető:

 

Piros Éva

kommunikációs referens

70/ 933 8533

eva.piros@voroskereszt.hu

 

Legfrissebb hírek

M35 autópálya: Hajdúböszörmény - Balmazújváros csomópont megnyitásra került

Június 17. 14:14

Vezetői értekezletet tartottak

Június 17. 11:02

Galériáinkból

XV. Pródi Falunap és XIII. Térségi Fogathajtó Verseny

Programajánló

Drogellenes Világnap III.

Fürdőkerti Rendezvény és Turisztkai Szabadidőpark

Június 18. 09:00

XIII. Hajdúböszörményi Írótábor

Július 23. 08:00 - Július 27. 23:00

Látnivalók

Őseink szoborcsoport

Kálvin tér

Görög katolikus templom

Hajdúböszörmény